Vrijwel iedereen met een kantoorbaan werkt tegenwoordig met een laptop of heeft een laptop naast de desktop om mee te werken op afstand. Vanzelfsprekend is het belangrijk om de juiste laptop te kiezen voor het werk.

De laptop moet snel zijn, genoeg rekenkracht hebben, genoeg geheugen hebben, stabiel zijn en prettig in gebruik. Ook het formaat van de laptop is belang. Grote laptops hebben een prettig groot scherm, maar zijn zwaar en onhandig om mee te nemen.

Kleinere laptops zijn licht en prettig te dragen, maar hebben een te klein scherm voor sommige soorten werk.

Het juiste merk kiezen voor je laptop

Ga je een laptop kopen, dan speelt meestal wel de vraag op ‘waar moet ik op letten?’. Het antwoord is hangt van verschillende factoren af. Niet alleen de eigenschappen van de laptop spelen mee, ook het merk van de laptop speelt een zekere rol.

Een voor de hand liggende afweging tussen merken heeft betrekking tot het besturingssysteem: kies je een laptop met Windows, iOS of een Chromebook. Allen hebben hun eigen voordeel, maar in de praktijk is er voor laptops met Windows en iOS de grootste ondersteuning.

Personen in de creatieve sector kiezen hierbij overwegend vaker voor een Apple, in andere gebieden kiest een kleine meerderheid voor Windows.

Wil je precies weet waar je voor je laptop op moet letten met betrekking tot laptopmerk, bekijk dan de pagina merkbespreking laptops.

Laptop kopen tips: features om op te letten

Je kunt laptops beoordelen op diverse vlakken: formaat, kleur, processor, intern geheugen, videokaart, geheugen, snelheid, besturingssysteem, schermkwaliteit en toetsenbord. Wat belangrijk is, verschilt per type werk en per persoon.

Kijken we bijvoorbeeld naar besturingssysteem, dan kunnen mensen die vooral bezig zijn met tekstschrijven en programma met een laagverbruik toe met een Intel Core i3-processor.

Designers die werken met zware programma’s als Adobe Photoshop, Sony Vegas en soortgelijke software doen er daarentegen goed aan een computer te kiezen met een snelle processor, goede videokaart en veel intern geheugen.

Meer laptop kopen tips? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over laptopeigenschappen om op te letten.

Formaat laptop

Buiten alle interne eigenschappen van een laptop, is natuurlijk ook het formaat van de laptop een belangrijke factor. Ook hierbij geldt dat er afwegingen gemaakt moeten worden op basis van het type werk dat op de laptop gedaan moet worden, de persoonlijke wensen en ook simpelweg praktische zaken, zoals het dragen van de laptop.

Het meest gebruikelijke formaat laptop heeft een 15.6 inch scherm. Ook kleinere schermen zijn echter in trek, evenals grotere schermen, tot 17 inch schermen aan toe. Heb je advies nodig bij het kiezen van het juiste formaat, lees dan verder op de pagina formaat laptop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER