Wanneer je een bedrijf in de horeca runt weet je hoe belangrijk het is om een goed functionerend kassasysteem te hebben. We zien de laatste jaren een belangrijke ontwikkeling bij deze technologie. Veel oudere systemen worden vervangen door moderne applicaties die vaak op een simpele tablet worden gerund en data opslaan in de cloud.

Veel voordelen dus, maar wat zijn nu de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen van een kassasyteem voor jouw horecabedrijf?

1. Gebruiksvriendelijkheid

Een goed punt om aandacht aan te besteden is om te onderzoeken of het gekozen systeem makkelijk is om te gebruiken en om te managen. Het is immers van belang dat jij snel en efficiënt met de software kunt werken, maar het is nog belangrijker dat dit ook voor je personeel geldt.

Niets is zo frustrerend als software die niet doet wat het behoort te doen en waarbij je meer tijd kwijt bent aan het uitzoeken van hoe je een bepaalde handeling kunt verrichten dan aan je echte werk.

Probeer dus een goede inschatting te maken of je gemakkelijk met een systeem kunt werken. Je kunt dit doen door middel van een demo die wordt aangeboden door de meeste partijen.

2. Geschiktheid voor meerdere vestigingen

Run je een franchise of heeft jouw zaak meerdere vestigingen? Dan moet een kassasysteem hierop voorbereid zijn. Sommige software is specifiek ingericht op slechts één locatie, terwijl de betere ontwikkelaars systemen aanbieden die je kunt inzetten in meerdere winkels.

We raden je aan om altijd een systeem te kiezen dat geschikt is voor meerdere locaties, of in ieder geval uitgebreid kan worden wanneer jouw onderneming gaat groeien.

3. Rapportagemogelijkheden

Niets is zo waardevol als data. Een goed kassaysteem kan jouw inzicht geven in een aantal belangrijke zaken.

Zo kun je bijvoorbeeld in een oogwenk zien welke verkopers het naar behoren doen, wat de drukste momenten van de dag zijn, en hoeveel fooi er is ontvangen door jouw personeel.

Wanneer een kassasysteem hier op overzichtelijke wijze over rapporteert geeft jouw dit de juiste middelen om het maximale uit je horecazaak te halen.

Wil je meerdere kassasystemen vergelijken dan kun je dat hier doen. Zo kun je voorafgaand aan je investering goed zien waar verschillende systemen in uitblinken en kun je je keuze afstemmen op jouw specifieke wensen en behoeften.

Meer tips voor ondernemers in de horeca? Lees ook ons artikel over boekhouden in de horeca.