Ben je op zoek marketeers? Dan is het je ongetwijfeld wel opgevallen dat er een groot tekort is aan geschikte marketeers. Een logisch ontwikkeling aangezien de vraag naar online enorm is toegenomen. De transformatie van offline naar online heeft veel invloed op de strategie van bedrijven.

Want het hebben van een website is tegenwoordig een must-have en zonder enige kennis te hebben van zoekmachineoptimalisatie, het adverteren via Google Ads of Social Media advertising, is het lastig om te concurreren met bedrijven die wel een marketeer in dienst hebben. Om ervoor te zorgen dat jij je marketing vacatures sneller kan vervullen, hebben wij een aantal tips voor je opgesteld. Lees snel onze blog!

Zorg voor voldoende bereik

Zorg dat je marketing vacatures volop worden gepromoot. De meeste partijen zetten enkel hun vacatures online, maar doen er vervolgens niets meer mee.

De vacature wordt slechts gedeeld op LinkedIn, waardoor men de vacature niet kan vinden. Hierdoor duurt het een stuk langer voordat de functie is vervuld. En dat is natuurlijk zonde! Gelukkig is het probleem al gauw opgelost met een budget.

Hier hoef je geen groot budget voor te hebben, maar je moet wel weten wie je wilt benaderen met je vacatures. Door middel van targeting kan jij je vacatures gericht promoten en weet jij dat je alleen relevante personen bereikt. Je gaat dus effectief met je budget om!

Employer branding wordt steeds belangrijker

Doordat er ontzettend veel marketing vacatures openstaan, speelt employer branding een belangrijke rol. Je wilt namelijk een unieke en onderscheidende als werkgever krijgen, zodat veel mensen voor je organisatie willen werken. Daarnaast wil je dat potentiële werknemers zich in je bedrijf herkennen.

Ook spelen blije medewerkers een belangrijke rol hierin. Tevreden medewerkers praten namelijk graag positief over je bedrijf. Tegenwoordig kan je als medewerker ook reviews schrijven voor werkgevers waarvoor je (hebt) gewerkt. Hiermee kan je andere helpen in de zoektocht naar de ideale baan. Het tevreden houden van je medewerkers wordt daarom steeds belangrijker. 

Maar ook het schrijven van een unieke en onderscheidende vacaturetekst behoort tot employer branding. Meer sollicitaties is vaak een goed teken, maar er bestaat altijd een kans dat er geen geschikte marketeer tussen zit. Idealiter ontvang je minder sollicitaties, maar met een hogere kwaliteit. Een duidelijke employer brand kan dus leiden tot meer kwalitatieve sollicitanten. 

Werknemers als merkambassadeur

Medewerkers kennen vaak wel mensen in hun netwerk die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Daarom is het van belang dat jij je medewerkers tevreden houdt. Tevreden werknemers zijn vaak belangrijke merkambassadeurs.

Je kunt je werknemers stimuleren om diverse vacatures te promoten via hun eigen social media kanalen. Dit kan bijvoorbeeld door een beloning uit te reiken wanneer een persoon wordt aangenomen die via een werknemer is bijgekomen. Een ander voordeel is dat je medewerkers een goed beeld hebben bij de vacature. Hierdoor weten zij welke personen een goede match zijn en wie niet.

Optimaliseer de customer journey

Ook sollicitanten doorlopen een pad in de zoektocht naar hun ideale baan. Dit is te vergelijken met een aankoopproces die een klant doorloopt om een product te kopen. Daarom is het belangrijk om deze customer journey te optimaliseren. Een goede vacature is dus essentieel, aangezien de tekst potentiële werknemers moet aanspreken. Een unieke en onderscheidende vacaturetekst is dus onmisbaar. 

Hoe moeten sollicitanten solliciteren? Maak het ze zo makkelijk mogelijk! Sollicitanten moeten bijvoorbeeld ook eenvoudig moeten kunnen solliciteren via hun mobiel.  

Loop vervolgens het gehele proces na om eventuele onduidelijkheden op te sporen en te verhelpen. 

Maak gebruik van banensites

Als organisaties kan je zelf ook op zoek gaan naar geschikte kandidaten. Hierin kunnen banensites van toegevoegde waarde zijn. Op deze websites kan je als bedrijf je vacatures plaatsen, zodat potentiële werknemers op de vacature kunnen reageren. Maar wist je dat je ook zelf geschikte kandidaten kunt benaderen?

Een banensite heeft namelijk een grote database met profielen die je kunt bekijken. Indien een profiel interessant is, kan je eenvoudig contact opnemen met de desbetreffende persoon. 

Gebruik videobeelden om sollicitanten te overtuigen

Door middel van videobeelden kan je een goed beeld creëren bij sollicitanten. Zij krijgen hierdoor een beter beeld van de organisatie, de medewerkers die er werken en welke sfeer er aanwezig is. Zo krijgt een sollicitant een gevoel of hij binnen de organisatie past.