2019 was een gematigd positief jaar voor de cryptomarkt. Na het dramtische 2018, is vorig jaar de gehele markt, met Bitcoin aan kop, weer lichtelijk aangetrokken.

Bij Managing IT zijn we dan ook uiterst hoopvol gestemd over de komende jaren wanneer het op digitale currencies aankomt. De halvening van Bitcoin komt eraan, en het lijkt erop dat we voorzichtig in een nieuwe bullmarkt zijn beland.

Sterker nog, wij zien dit als een uitgelezen kans om je te verdiepen in de toekomst van crypto’s en blockchain.

In dit artikel leggen we uit waarom velen juist nu als het perfecte instapmoment zien en belichten we onze top projecten om het komende jaar in de gaten te houden.

Waarom nu investeren in cryptocurrencies?

Je hebt ongetwijfeld de vele berichten gelezen op bekende nieuwssites die claimen dat crypto’s dood zijn. Game over. Het was een leuke rit.

Je hoeft je brwoser maar te openen en vrijwel alle mainstream kanalen verzekeren je van het feit dat het definitief over is voor projecten als Bitcoin en Ethereum.

Niets is minder waar.

Laat me je uitleggen waarom.

Een goede graadmeter in het leven is om vooral te kijken naar wat de grote jongens doen, in plaats van wat ze zeggen.

Dit is waar voor iedere markt waarin mensen actief zijn en is zeker ook van toepassing op de financiële wereld.

Laten we eerst kort terugblikken.

Kijken we terug op 2018 en 2019 dan zien we dat we heel 2018 in een zogeheten bear market hebben gezeten, wat simpel gezegd betekent dat er een duidelijk neergaand patroon te zien in de gehele cryptomarkt. De volumes dalen en het sentiment neemt af.

Slecht nieuws dus voor investeerders.

Voornamelijk november 2018 was een zware maand met zeer sterke koersdalingen. Waar het gros van de markt hun verlies lijkt te nemen zien we als we goed kijken echter een aantal opvallende gebeurtenissen plaatsvinden.

Zo constateren we onder meer dat er veel institutioneel geld de markt in vloeit, en dat prominente spelers hun shorts closen.

Zeer opmerkelijk op z’n zachts gezegd, als crypto’s werkelijk “dood” zouden zijn is dit geen logische ontwikkeling.

Daarom is het belangrijk dat we uitzoomen om alles in perspectief te zetten.

Wanneer we dat doen is het vrij snel duidelijk dat de blockchaintechnologie alles behalve aan een zijden draadje hangt. Internationale spelers over de gehele wereld beginnen hun systemen te hervormen en er vloeit immens veel talent de sector in.

Ja, de snelle waardestijging van eind 2017 was een enorme bubbel. En ja, hierdoor steeg de actuele waarde van onder meer Bitcoin tot ver boven de daadwerkelijke waarde van de digitale munt.

Maar terwijl de markt zich in 2018 en 2019 aan het corrigeren is, is het evident dat de komende jaren en decennia deze revolutionaire technologie de wereld zal gaan vormen in wijzen die we ons nu nog niet eens voor mogelijk kunnen houden.

Tip: bekijk ook de zeer inspirationele talk van Andreas Antonopolous hieronder over het “bankenkartel” en de toekomst van Bitcoin en blockchain.

De crypto om in de gaten te houden in 2020

De vraag waarop iedereen het antwoord wilt: wat zijn dé crypto- en blockchain projecten om in de gaten te houden in 2020?

Een vraag die vanzelfsprekend onmogelijk met zekerheid kan worden beantwoord. Toch wil ik graag een aantal projecten toelichten waar in mijn ogen veel potentie ligt.

Bitcoin

Ja, echt. Bitcoin heeft nog steeds de potentie om te stijgen naar ongekende hoogten. Op het moment van schrijven bezit Bitcoin zo’n 66 procent marktaandeel en ik zie geen reden waarom dit op korte termijn zal veranderen.

Zal Bitcoin de uiteindelijke winnaar worden binnen de cryptomarkt? Geen idee. Waarschijnlijk zelfs niet. Maar nu Bitcoin kopen lijkt niet anders dan een logische zet.

Wanneer we alle factoren in beschouwing nemen zie ik geen reden waarom Bitcoin de komende jaren zal worden ingehaald. Zeker met de komst van Bitcoin Futures en het Lightning Netwerk timmert Bitcoin hard aan de weg voor massale adoptie.

En vergeet daarbij ook niet het psychologische element mee te nemen. De naam Bitcoin is inmiddels zo sterk gevestigd dat zelfs mensen waarvan je zeker bent dat ze geen enkel verstand hebben van financien en investerern de naam Bitcoin koppelen aan crypto’s.

De merkkracht van Bitcoin zal dienen als één van de voornaamste factoren die de munt de komende jaren naar nieuwe hoogten zal doen rijzen.

Disclaimer: Dit artikel bevat uitsluitend de persoonlijke kijk op de huidige cryptomarkt van de schrijver en is slechts een mening. Op geen enkele wijze kan deze mening worden geïnterpreteerd als financieel advies.