Je gaat beleggen om je geld te laten groeien, je wilt dat het meer waard gaat worden. Beleggen is dan een ideale optie alleen doe je dat wel graag op op een manier die veilig is en waar je je prettig bij voelt.

Er zitten altijd bepaalde risico’s verbonden aan beleggen en die wil je zoveel mogelijk beperken, omdat je veiligheid wilt voor je vermogen. Hoe een meer risico je kiest, hoe beter je rendement kan zijn. Hieronder bespreken we een aantal tips om zo veilig mogelijk je vermogen te laten groeien. Want het klinkt mooi maar het risico moet je goed begrijpen.

Een plan

Een plan is onwijs belangrijk als je gaat beleggen. In dit plan kan je opnemen met welk bedrag je wilt gaan beleggen. Beleg alleen met geld wat je voor een lange periode kunt missen. Een doel hebben in je plan maakt het behalen daarvan weer concreter.

Key is spreiden

Zorg voor een goede spreiding in het beleggen, focus niet op 1 iets maar spreiding in aandelen, obligaties maar ook in regio’s is ontzettend belangrijk. Beleggen op 1 paard is het risico op 1 paard zetten. Door te spreiden op meerdere paarden heb je meer kans.

Rendementen

De behaalde rendementen van het verleden geven geen garantie voor de toekomst, wie kent het niet.. Het is ook zo waar. Als een aanbieder een hoog rendement garandeert is dat vaak te mooi om waar te zijn. Check altijd de website van de beleggingspartij voor de rendementen uit het verleden.

Kies de juiste partij

Bij het kiezen van een beleggingspartij is het goed om te kijken of ze de juiste vergunning van de AFM hebben. Ook zijn de kosten van groot belang dit kan namelijk erg het rendement beïnvloeden wat je uiteindelijk krijgt.

Tot slot

De keuze voor een goede partij gehad dan komt het nu neer op de juiste vorm kiezen. Er zijn verschillende smaken maar ze vallen samen in of zelf beleggen of je geld laten beleggen.

In het laatste geval geld laten beleggen kan je hier kijken wat beleggen je had kunnen opleveren.