Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende telefoons verkrijgbaar. Ook zijn er steeds meer merken die verschillende types produceren, maar hoe kom je er nou achter welke telefoon het beste bij jou past? Welke zaken vind jij belangrijk bij het kopen van een nieuwe telefoon?

Je wilt natuurlijk de beste deal voor een scherpe prijs, maar soms is wat meer uitgeven aan een telefoon helemaal niet erg. Als de telefoon lang mee gaat en niet kapot gaat ben je uiteindelijk minder kwijt dan een tweedehandse met problemen.

Wat is een smartphone

Eigenlijk is een smartphone niet anders dan een mini computer die je overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt er op internetten als je wifi of een internet abonnement hebt, maar je kunt er ook op gamen, typen, foto’s maken en natuurlijk niet te vergeten: bellen.

Door de vele smartphones op de markt kan het lastig zijn om een keuze te maken. Daarom in dit artikel wat zaken om over na te denken hier kun je nog meer lezen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

Schermgrootte

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe grote telefoon je wilt en hoe groot het scherm moet zijn. Er zijn namelijk erg verschillen onderling. Je hebt van verschillende versies ook andere uitvoeringen met een groter of juist kleiner scherm.

Een groter scherm kan handig zijn als je veel leest of veel wilt typen, maar wanneer je je telefoon in je broekzak wilt kunnen stoppen. Niet alleen de grootte van het scherm speelt mee, maar ook de beeldkwaliteit en de schermresolutie spelen een rol.

Opslag

Hoeveel opslag heb je nodig? Maak je veel foto’s? Sla je veel documenten op? Wil je elektronische boeken, programma’s of andere zaken op je telefoon zetten?

Dan is het verstandig om een telefoon te nemen met een grote opslag of een telefoon te kiezen waar een extern geheugen mogelijk is. Bij Apple telefoons is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een extra SD kaart toe te voegen voor extra opslag.

Bij Samsungs is dit bij de meeste gevallen wel mogelijk. Zoek dit dus goed uit van te voren.

Camera

De kwaliteit van de camera kan ook bepalend zijn voor je keuze. Ben je iemand die vaak foto’s maakt of juist helemaal niet? Het voordeel van een goede camera kan zijn dat je geen apart fototoestel mee hoeft te nemen.

Veel mensen vinden dat erg handig en kiezen daarom voor een telefoon met een goede camera. Wanneer je veel selfies maakt of vaak videobelt dan is het ook belangrijk om te kijken naar het aantal pixels van de voorcamera.