Belangrijk is het om eerst te weten wat is een bedrijfsvideo nu eigenlijk en wat zijn hierin de verschillende mogelijkheden. Een bedrijfsvideo is een video die gemaakt is over jouw bedrijf, product of dienst en die een uniek kijkje geeft aan de bezoekers van jouw website. Je kan meer van je bedrijf laten zien dan dat je dat doet in teksten of afbeeldingen. Dit verhoogt de waarde wat bezoekers vinden van jouw website. Mensen hebben een korte spanningsboog en daarom is het van belang om in zo’n korte mogelijke tijd zo veel mogelijk informatie te geven.

Er zijn binnen het maken van bedrijfsvideo’s ontzettend veel opties. Wanneer je ervoor kiest om een bedrijfsvideo te laten maken kan je naast een over view van je bedrijf, product of dienst ook andere soort bedrijfsvideo’s laten maken zoals;

  • Promotievideo
  • Animatievideo
  • Dronevideo
  • Video testimonia van een klant

Met een promotievideo kan je ervoor kiezen om te laten zien wat je bedrijf doet, welke product of dienst je verkoopt. Binnen een promotievideo zijn daarnaast ook weer verschillende opties, je kan er zo voor kiezen om een rondleiding te geven in je bedrijf en daarbij productieprocessen te laten zien. Je kan ook één product laten zien en hierbij meer informatie geven over het product. Wanneer je een bedrijfsvideo laat maken weet je zeker dat je op een professionele manier je bedrijf laat zien. Door de juiste manier van filmen creëer je sfeer in je video en kan je een indrukwekkend beeld laten zien van je bedrijf.

Je kan er ook voor kiezen om drone beelden te laten importeren in je bedrijfsvideo. Dit geeft een volledige over view van je bedrijf. Daarnaast kan je ook beelden van je omgeving laten zien en dit is handig wanneer je een bedrijf hebt waarbij klanten langs komen. Zo hebben ze een herkenbaar punt wanneer ze in de omgeving van jouw bedrijf rijden.