De laatste jaren wordt er steeds meer gedigitaliseerd. Dit houdt in dat steeds meer zaken online plaatsvinden. Een van de zaken die echter niet gedigitaliseerd kunnen worden, is printen. Printen blijft namelijk onmisbaar, en vooral op het kantoor. Wanneer je van plan bent om een nieuwe printer te gaan komen, kan je er achter komen dat er aardig wat zaken komen kijken bij het aanschaffen van een printer.

Zo moet je opletten op de type inkt, formaat van het papier en nog vele andere dingen. Hierdoor kan het wellicht handig zijn om een multifunctionele kantoorprinter aan te schaffen. Ben jij benieuwd wat een multifunctionele printer is en welke voordelen dit kan bieden voor jou op kantoor? Lees dan snel deze blog door!

Wat is een multifunctionele kantoorprinter

Een multifunctionele kantoorprinter is enorm handig voor op het kantoor. Het is namelijk een printer met verschillende functies. Net als iedere normale printer kan je uiteraard papier printen, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kopiëren en scannen. De meeste printers hebben daarnaast ook de mogelijkheid om te faxen. Deze

Wat belangrijk is om te weten, is dat de extra functionaliteiten geen invloed hebben op de afdrukkwaliteit van het papier. 

Er zijn daarnaast ook nog printers beschikbaar die netwerk functionaliteiten aanbieden via wifi.

Voordelen van een multifunctionele printer voor op het kantoor

Het eerste voordeel is tegelijkertijd ook het grootste voordeel: een multifunctionele printer zorgt er namelijk voor dat je geen afzonderlijke printer, fax apparaat of scanner hoeft te kopen. Doordat je maar één apparaat nodig hebt voor de verschillende functies, is het mogelijk om enorm veel kosten te besparen.

Naast dat het mogelijk is om kosten te besparen, is het ook mogelijk om ruimte in je kantoor te besparen. Dit komt doordat je minder apparaten nodig hebt. Een bijkomend voordeel is dat er een groot aantal printers bestaan die duurzaam zijn.