In tijden dat bijna iedereen die hiertoe in staat is thuiswerkt, krijgen veel ondernemingen te maken met een logistieke uitdaging. Om de veiligheid, productiviteit en efficiëntie van het werk te verzekeren, moet iedere werknemer die thuiswerkt de beschikking hebben over voldoende middelen hiertoe.

Niet iedereen beschikt echter over een eigen laptop die geschikt is voor het werk en bovendien in staat is om veilig binnen het bedrijfsnetwerk te werken.

De aanschaf van nieuwe laptops en bijvoorbeeld tablets is voor veel ondernemingen niet mogelijk of wenselijk. Omdat het thuiswerken (in de huidige mate) tijdelijk is, maar ook vanwege de hoge initiële kosten is de aanschaf van nieuwe hardware simpelweg niet mogelijk.

Het zakelijk huren van een laptop of iPad biedt hierbij uitkomst. De onderneming krijgt met minder hoge kosten te maken en is zo in staat alle werknemers te voorzien van werkende, kwalitatief goede hardware om mee thuis te werken.

Zakelijk laptops huren

Zakelijk een laptop huren biedt uitkomst wanneer de aanschaf van nieuwe laptops niet mogelijk of een geschikte optie is. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer werknemers tijdelijk thuiswerken, maar ook in andere situaties.

Gaat de organisatie bijvoorbeeld een evenement organiseren waarbij deelnemers een laptop nodig hebben, dan kunnen enkele laptops gehuurd worden die gebruikt kunnen worden door deelnemers zonder laptop.

Een voordeel van het huren van laptops is dat hier service bij zit die bij het aanschaffen van laptops niet aanwezig is. Ga je bijvoorbeeld laptops huren bij Flexitrent.com, dan kan Flexitrent ervoor zorgen dat de laptop al over gewenste applicaties en software beschikt bij levering.

Dit is niet alleen efficiënt, maar kan ook uitkomst bieden bij ondernemingen die niet beschikken over een (grote) IT-afdeling die dit werk op zich zou kunnen nemen.

Daarnaast kan je laptops huren voor verschillende periodes: een dag, een week, een maand of een veelvoud hiervan.

iPad huren

Voor projecten, evenementen of congressen kan de afgifte van tijdelijke iPads bijdragen aan de presentatie van het geheel. Een iPad huren in plaats van kopen is ook hier de beste optie, omdat iPads in veel branches niet dagelijks gebruikt worden.

Ook bij het huren van iPads ontvang je service die niet beschikbaar is bij aanschaf, zoals het installeren van apps. Dit versnelt processen en biedt een tijdsbesparing die geïnvesteerd kan worden in andere zaken.

Tenslotte is het prettig dat huurconstructies vaak op snelle levering kunnen rekenen. Ook voor grote getale hoeft vaak niet langer dan één tot enkele dagen gewacht worden.