Beheersing van een extra taal naast je moedertaal levert altijd voordeel op. Vroeg of laat kom je in een omgeving terecht waar meer kennis nodig is en betreft dat een taal, dan is er sprake van een voorsprong. Wil je bijvoorbeeld beter worden in zakelijk Engels? Er bestaan een aantal manieren om dat te leren. Zelfstudie is een manier van aanpak maar op professionele wijze een cursus volgen biedt je net ietsje meer.

De voordelen van een taalcursus

Zelf aan de slag gaan met het leren van een taal is helemaal niet verkeerd. Als de motivatie aanwezig is kom je een heel eind. Toch kan het volgen van een cursus bij een professioneel instituut je meer voordeel opleveren. Neem nu bijvoorbeeld een instelling als Babel, de experts in taal- en communicatietrainingen voornamelijk gericht op hoger opgeleiden. Bij zelfstudie is de kans groot dat je essentiële stappen mist in je ontwikkeling. Bij een professionele partij is er kennis aanwezig die rechtstreeks afkomstig is uit de praktijk.

Ter illustratie, stel je kiest voor een cursus zakelijk Engels en gaat dit op eigen houtje doen. De kans is zeer groot dat het praktische deel ontbreekt. En dat is nou juist het onderdeel dat van belang is als je straks op niveau aan de slag gaat. Kies voor een bedrijf die zichtbaar kennis en ervaring heeft in het opleiden van studenten en het geven van cursussen. Dit bespaart je niet alleen geld maar ook tijd. Met zelfstudie dien je als het ware het wiel opnieuw uit te vinden. Bij een verzorgde cursus is dat al voor jou gedaan. Je stapt in met een doel en omdat er ook sprake is van begeleiding ben je er zeker van dat onderwijs op maat gegarandeerd is. Wil je je richten op het geven van presentaties? Je krijgt het essentiële voorgeschoteld. Wil je beter leren onderhandelen? Ook hierbij krijg je nuttige informatie en tips.

Zakelijk Engels in de praktijk

Bij een instelling zoals o.a. Babel zijn de mogelijkheden  zijn zeer divers. Klassikaal aan de slag gaan op locatie of middels een virtual classroom, het kan allemaal. Wil je liever nog gerichter te werk gaan waarbij specifiek een docent voor je klaarstaat, ook dat vormt helemaal geen obstakel. Leer via theorie maar ook in de praktijk hoe je jezelf kunt redden in het (zakelijk) Engels.