Ook weleens het idee dat je niet het maximale uit je tijd haalt en daardoor minder werk verzet dan eigenlijk mogelijk is? Naast de vele technieken die kunt inzetten om productiviteit te verhogen zijn er ook talloze digitale tools beschikbaar die je een zetje in de juiste richting geven. Maar waar worden kaf en koren van elkaar gescheiden? We hebben de 55 beste productiviteit apps, tools, sites en extensies voor 2020 voor je op een rijtje gezet. Zowel oude maar nog steeds erg nuttige apps, als nieuwe juweeltjes komen aan bod.
Notities
Veel tools richten zich op het maken van digitale notities. Waarom zou je immers nog pen en papier gebruiken nu we ook smartphones, tablets en zelfs smartwatches tot onze beschikking hebben. Dit zijn de beste tools om in 2020 je notities mee te maken.
1. Evernote
Evernote is al jarenlang één van de meest gedownloade productiviteit apps op de markt. Maar wat doet Evernote precies?
Evernote is een digitaal noteblock waarin je al je aantekeningen kunt maken, die vervolgens worden opgeslagen in de cloud. Zo hoef je niet bang te zijn dat je bepaalde aantekeningen zult verliezen. Je kunt Evernote gebruiken voor praktisch alle soorten documenten, zoals simpele aantekeningen, maar ook voor foto’s en grotere bestanden.
Grootse pluspunt aan Evernote is dat de interactie tussen telefoon en computer nagenoeg perfect werkt. Je kunt dus tijdens een meeting op je smartphone aantekeningen maken en deze vervolgens later thuis op je pc verder uitwerken.
Prijs: Gratis (iOS, Android, Chrome extensie).

2. Google Keep
Google Keep lijkt in veel opzichten op Evernote. Je kunt gemakkelijk notities, aantekeningen en gesproken berichten opslaan zodat je deze later kunt terug bekijken.
De naam Keep duidt erop dat het echt een tool is om ideeën mee te bewaren die je anders zou zijn vergeten. De app heeft daarom verder niet heel veel extra functies, en is puur gericht om je gedachten mee te bewaren. Wel kun je bepaalde typen notities van een kleur voorzien, waardoor ze sneller zijn te herkennen.
Voor Google Keep heb je wel een Google account nodig.
Prijs: Gratis (iOS, Android, Chrome extensie).

3. Paper
Een app waarmee je eenvoudig en snel notities kunt maken op je smartphone of tablet is Paper. Met deze gratis app kun net zoals op echt papier makkelijk notities maken, en er ook bij tekenen. Ook kun je op foto’s tekenen die je importeert in de app.
Eigenlijk vervangt de app gewoon normaal papier, vandaar ook de naam. Leuk extra is dat je ook de Pencil erbij kunt kopen. Een speciaal voor touchscreens ontworpen stylus die naadloos samenwerkt met de app.
Prijs: Gratis (iOS).

4. Day One
Voor iOS gebruikers is Day One dé app voor het bijhouden van je notities en gedachten. Day One heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface en slaat als je notities direct op in de cloud. Ook worden al je aantekeningen tussen je iPhone, iPad en Macbook gesynced.
Prijs: 4,99 (iOS).

5. GoodReader
Met deze app kun je heel veel toffe dingen doen. Wanneer je op je tablet veel PDF bestanden leest, bijvoorbeeld als je een docent bent of nog studeert, kun je met GoodReader snel aantekeningen maken rechtstreeks in het document.
Zo kun je heel effectief te werk gaan en bespaar je tijd. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer overal los een comment in te voegen, je schrijft gewoon direct in het document.
GoodReader is al eens de meest verkochte app in de App Store geweest, en we snappen volledig waarom. Een super handige app.
Prijs: 4,99 (iOS).
6. OneNote
Een goede aanvulling op Evernote is Microsoft’s OneNote. In feite zijn de apps concurrenten van elkaar, maar ze kunnen elkaar ook goed complementeren.
Zo is Evernote in feite meer geschikt voor het doen van onderzoek, en zul je deze in de praktijk vaak gebruiken om content te verzamelen en er notities bij te voegen. OneNote is meer geschikt om nieuwe notities mee te maken zoals in een echt kladblok. Voordeel is dat al je aantekeningen goed georganiseerd blijven in OneNote.
Beide apps zijn gratis, dus je hoeft niet eens te kiezen!
7. Dunno
In een week vergeet je 80% van alles wat je diezelfde week nog geleerd hebt. Met Dunno kun je brainslaps noteren, en vervolgens doet de app het werk.
Stel, je wilt meer weten over olifanten, dan noteer je “olifanten“ op een nieuwe notitie en stop je telefoon daarna gewoon weer weg. De app gaat nu aan het werk en levert je rijke data aan informatie, zoals Wikipediapagina’s, recente artikelen en nog veel meer.
Prijs: Gratis (iOS).
8. Papier
Extreem simpel, maar extreem functioneel. Met Papier open je simpelweg een nieuw tabblad in Chrome en schrijf je hier je aantekeningen op. Zie het als een kladblok, maar dan direct in Chrome als extra tabblad. Zo houd je dingen overzichtelijk.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

9. Notes Plus
Zonder twijfel onze favoriete app voor het maken van notities en aantekeningen is Notes Plus. Deze app combineert het gevoel van schrijven op echt papier met de power van een tablet.
Zo kun je bijvoorbeeld met je vinger of stylus aantekeningen maken, die de app vervolgens omzet in digitale tekst in een Word document. Extreem handig voor als je andere teamleden je notities wil laten lezen.
Ook kun je gemakkelijk vormen tekenen met je vinger die de app weer omzet in perfecte lijnen. Dit is echt de go-to app wanneer het aankomt op notities maken.
Prijs: 9,99 (iOS).

To-Do & Checklists
Oldschool papieren to-do lijstjes zijn verleden tijd. Professionaliseer je workflow met deze awesome apps en extensies en krijg meer gedaan in minder tijd.
10. Todoist
Todoist is zonder twijfel één van de meest populaire apps voor taakbeheer van dit moment. Met Todoist maak je handige checklists die je een gevoel van succes geven bij het afronden van een taak.
Todoist wordt vaak ook wel vergelen met Trello voor één persoon (zie Trello hieronder eveneens terug in onze toplijst). Je kunt makkelijk taken aanmaken, afronden en het overzicht bewaren.
Handig is ook dat Todoist gebruikt kan worden om je smartphone, maar ook in je browser met speciale apps.
Prijs: Gratis (premium: vanaf € 3 per maand)
11. Remember the Milk
Een goede manier om je productiviteit een flinke boost te geven is met behulp van checklists. Nu kun je natuurlijk je lijstjes op papier zetten, maar je kunt ook voor de moderne manier gaan, met een app.
Met Remember the Milk houd je gemakkelijk al je checklists digitaal bij in je smartphone. Super handig.
Prijs: Gratis (iOS, Android, Chrome extensie).
12. Any.do
Een zeer populaire app om je productiviteit een flinke boost mee te geven is Any.do. Met Any.do kun je to-do lists bijhouden, je kalender invullen en reminders krijgen. Any.do wordt wereldwijd door meer dan 15 miljoen mensen gebruikt, dus je weet dat ze een goede gebruikservaring leveren.
Any.do wordt gekenmerkt door de super simpele interface. Daarnaast is de Any.do Assistant een leuke extra, die je helpt met je dagelijkse taken zoals het doen van de boodschappen.
Als je Any.do wilt gebruiken voor je werk kun je upgraden naar premium, zodat je met meer mensen tegelijk taken kunt bijhouden en je meer opslagruimte krijgt.
Het is ook niet geheel verrassend dat Any.do bijzonder hoog staat in de toplijst van app.nl voor beste Android apps van dit moment.
Prijs: Gratis (iOS, Android, Chrome extensie).

13. Clear
Een zeer populaire app voor het bijhouden van to-do lists is Clear. Met Clear kun je super makkelijk diverse lijsten bijhouden en jezelf ook reminders geven voor bepaalde events.
Je kunt de app geheel naar je eigen stijl customizen. Leuk extra is dat Clear ook goed samenwerkt met je Apple Watch. Zo kun je dus op je horloge belangrijke notificaties krijgen.
Prijs: 4,99 (iOS).
14. Wunderlist
Zoek je een gratis tool waarmee je gezamenlijk gemakkelijk to do lijstjes kunt bijhouden? Dan is Wunderlist ook een goede keuze. Zoals je ziet zijn er erg veel to-do apps, en waarin Wunderlist zich onderscheid is de eenvoud van het design en een paar leuke features.
Voordeel is dat je in de gratis versie tot wel 25 mensen kan toevoegen aan jouw lijsten, waardoor je met zeer grote groepen kunt werken. Ik raad je echter niet aan om te upgraden naar de betaalde versie. Deze is relatief gezien vrij duur en mist een aantal essentiële functionaliteiten die andere to-do apps wel hebben, zoals het geven van locatie afhankelijke notificaties.
Concentratie
Problemen met de focus bewaren? Vergeet niet dat je ook je mentaliteit moet trainen wil je een succesvolle ondernemer worden. Je kunt dit doen door lucide dromen te trainen, maar je kunt ook gewoon een app gebruiken. Met onderstaande sites, apps en extensies upgrade je jouw concentratievermogen en krijg je meer gedaan.
15. Momentum
Momentum is een extensie die je helpt om focus te behouden gedurende de dag. Wanneer je Chrome start krijg je een persoonlijk welkomstbericht met een inspirerende quote. Vervolgens kun je je doel voor je dag invullen. Nu krijg je bij het openen van ieder nieuw tabblad deze boodschap te zien zodat je je focus blijft behouden en productief blijft.
Een mooi vormgegeven extensie die je helpt bewust te blijven.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

16. Taco
Een geduchte concurrent van Momentum. Met Taco open je ook in ieder nieuw tabblad een to-do lijst, maar dan nog net even wat meer compleet.
Zo moet je bij Momentum zelf elke ochtend je taken invoeren, Taco haalt ze automatisch op uit onder meer Gmail, Trello en Asana. Next level productiviteit dus!
Waar Momentum meer geschikt is voor de casual gebruiker, richt Taco zich echt op de diehard zelfontwikkelingsfanaten.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

17. Dayboard
Nog een stapje verder dan Momentum en Taco gaat Dayboard.
Met Dayboard wordt evenals in de bovenstaande twee extensies in ieder nieuw tabblad een to-do lijst geopend. Echter werkt deze lijst nog iets natuurlijker. Je vult vijf taken in en kunt ook in focus mode gaan. Dit betekent dat je iedere keer wanneer je een nieuw tab opent de belangrijkste taak te zien krijgt. Zo voorkom je dat je andere hinderlijke sites zoals Facebook opent.
Waar Dayboard zelfs nog een stap verder in gaat is dat je ook in teamverband kunt werken. Zo kun je met een heel team taken bijhouden, rechtstreeks in je nieuwe tab.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

18. Be Limitless
Deze extensie doet in feite hetzelfde als Momentum, Taco en Dayboard, maar laat je ook nog eens zien hoeveel tijd je op bepaalde sites hebt gezeten.
Zo geeft Be Limitless bijvoorbeeld een melding dat je 48 minuten op social media sites hebt gesurft bij het openen van een nieuw tabblad. Dit is een goede extensie voor als je van cijfers houdt, want zo kun je per dag proberen om je aantal minuten op bepaalde sites naar beneden te brengen.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).
19. AdBlock Plus
Mocht je nog geen gebruik maken van een AdBlocker, je zult versteld staan van hoeveel tijd je hiermee zult besparen. AdBlock Plus schakelt advertenties volledig uit, dus je wordt niet meer gestoord door irritante en in het oog springende reclame. Hiermee geef je je productiviteit echt een enorme boost.
Nu is het voor iemand die in de reclamewereld werkt natuurlijk een beetje dubieus om een adblocker te gebruiken, immers is het tonen van advertenties ook je bron van inkomsten. Ik zelf schakel daarom alleen een AdBlocker in op bepaalde sites en als ik echt dingen gedaan moet krijgen.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

20. StayFocusd
Dit is een hele sterke extensie. Je kent het wel, je hebt met jezelf afgesproken om vandaag echt aan de bak te gaan, maar voordat je het weet is het tien uur later en heb je je Facebook status geüpdate, alles over je favoriete sportteam op Wikipedia gelezen en een nieuw record gehaald in Agar.io.
Met StayFocusd voorkom je dit allemaal. De extensie zorgt ervoor dat je maar een bepaald aantal minuten per dag op tijdrovende sites kunt besteden, en blokkeert de site voor de rest van de dag zodra je dit maxime hebt bereikt. De extensie kun je configureren naar je eigen wensen, maar geloof me, dit is echt dé manier om je verspilde tijd op sites als Facebook flink in te perken.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

21. Donothingfor2minutes
De naam zegt het eigenlijk al, op de site www.donothingfor2minutes.com moet je gedurende twee minuten even he-le-maal niets doen. Je luister naar kalme en rustgevende geluiden en zodra je je muis of toetsenbord aanraakt begint de teller opnieuw.
Op deze manier kun je even mentaal tot rust komen, waarna je vervolgens weer extra hard aan het werk kan. Is twee minuten niet genoeg voor jou? Op www.calm.com kun je een sessie van 10 minuten doen.
Website: donothingfor2minutes.com (2 minuten), calm.com (10 minuten).

22. Freedom
De meest krachtige app om je productiviteit mee te boosten. Net zoals StayFocusd blokkeert Freedom bepaalde sites zoals Facebook, Instagram en Twitter. Wanneer je in je browser naar één van deze sites gaat zul je een groen scherm zien met de tekst “You are free”.

Wat Freedom nog beter maakt is dat het ook werkt op je smartphone. Zo worden bepaalde apps geblokkeerd in de periode dat je aan het werk bent zodat je deze niet kunt checken en je daarmee kostbare tijd bespaard.
Freedom werkt door middel van een VPN om zo om Apple’s beleid heen te werken dat apps geen andere apps kunnen blokkeren. Een zeer sterke applicatie die je jaren van je leven teruggeeft.
Prijs: $2,42 per maand bij een jaarlijks abonnement (iOS, Chrome extensie).
Gezondheid
Een stap die vaak vergeten wordt bij werk is je gezondheid. Je kunt alleen optimaal functioneren als je ook goed in je vel zit. De volgende apps en extensies helpen je daarbij een handje.
23. Twilight
Dit is één van mijn favoriete apps op dit moment. Je gebruikt je smartphone vrijwel de hele dag door. Echter heeft onderzoek laten zien dat wanneer je vlak voor je gaat slapen nog wordt blootgesteld aan kunstlicht dit je slaap ernstig kan verstoren, waardoor je minder uitgerust wakker wordt.
Twilight zorgt ervoor dat de kleurstelling van je smartphonescherm langzaam wordt aangepast naarmate het later wordt, waardoor dit effect niet zal plaatsvinden. In de praktijk zie je dat als het donkerder wordt je scherm een meer rode kleur krijgt en in helderheid afneemt. Een hele toffe app die je slaap echt ten goede komt.
Prijs: Gratis (Android).
24. f.lux
Eigenlijk hetzelfde concept als Twilight, maar dan voor je Mac. F.lux vermindert het blauwe licht dat van je scherm komt in de vroege ochtend en de late uurtjes. Zo voorkom je dat je ogen worden blootgesteld aan fel licht en daar doe je ze een enorm plezier mee!
Prijs: Gratis (iOS).

25. Sleepyti.me
Zoals je ziet is slaap een belangrijke sleutel om productiever te worden. Genoeg slapen is absoluut cruciaal voor als je effectief wilt werken.
Met Sleepyti.me kun je precies zien hoeveel uur jij moet slapen en wanneer je het beste naar bed kunt gaan. Zo heb je een persoonlijke slaapcoach tot je beschikking waardoor jouw productiviteit snel zal stijgen.
Website: http://sleepyti.me/
Teamwork en Project Management
Ok, dus je werkt in een team en wilt je tijd en werkzaamheden beter indelen om productiever te kunnen functioneren? Deze tools helpen je uit de brand.
26. Monday
Monday is misschien wel de ultieme app voor projectmanagement. Je kunt Monday vergelijken met een behoorlijk meer uitgebreide, luxe versie van Trello. Trello werkt uitstekend bij kleine teams en duidelijke taken, maar wordt minder bruikbaar met grote teams en complexe projecten.
Heb je hiermee te maken, dan is Monday een app die direct uitkomst biedt. Dat het een luxere en complexere app is wil echter ook zeggen dat je net wat dieper in de buidel moet tasten voor Monday.
Prijs: vanaf € 16,60 per maand voor 2 gebruikers
27. Slack
Eén van de beste communicatietools die je kunt vinden, Slack is de app voor teams in 2020. Slack zit tussen email en direct messaging in, waardoor je in groepen snel en effectief kunt communiceren, zonder dat het een chaos wordt zoals bij email het geval is.
Slack wordt veelvuldig gebruikt door digitale en tech start-ups, en is dankzij zijn overzichtelijkheid één van onze favoriete apps. Je kunt Slack op verschillende devices gebruiken wat het nog makkelijker maakt.
Pluspuntje: je kunt Slack gratis uitproberen voor onbepaalde tijd.

28. Trello
Misschien wel de beste tool die je voor teamprojecten kunt gebruiken is Trello. Je kunt Trello zowel op je desktop als smartphone gebruiken. Je kunt verschillende borden aanmaken en daar notes opplakken die je met je team kunt bewerken.
Zo kun je bijvoorbeeld snel zien welke taken nog gedaan moeten worden en welke al af zijn. Perfect voor als je veel projecten hebt lopen en alles op een overzichtelijke plek wilt bewaren.

29. Asana
Met Asana kun je taken en workflows van je team overzichtelijk bijhouden. Het lijkt qua design erg op Slack maar richt zich dus ook op het bijhouden van taken.
Asana is gratis te gebruiken tot 15 teamleden en biedt je tal van functies. Asana is daarom goed geschikt voor het bijhouden van persoonlijke projecten en kleine teams. Met de betaalde versie is Asana ook een waardevolle toevoeging voor grotere teams.
30. Quip
Een zeer handige tool waarin teams al hun documenten kunnen bewerken, gesprekken kunnen voeren en planningen kunnen maken is Quip. Met deze app sta je als team in continu contact met elkaar en kun je gezamenlijk in documenten werken en zo snel en effectief te werk gaan.
Quip is een zeer complete tool en daarom een aanrader voor zowel kleine als grote teams. Je kunt Quip daarnaast gratis proberen.
31. Zoho Projects
Eén van de beste project management tools van 2020 is zonder twijfel Zoho Projects. De betaalde versie kost je 50 euro per maand, maar maakt zijn prijs meer dan waar. Je krijgt er een zeer complete management tool voor die je voor je hele bedrijf kunt inzetten.
Tevens is er ook een gratis versie met beperkte functionaliteiten beschikbaar. Zoho Projects heeft een lage instapdrempel en werkt perfect samen met andere extensies. Dé tool voor project management.

32. Basecamp
Een project- en communicatietool die ook veel gebruikt wordt door professionals is Basecamp. Net als Slack kun je bij Basecamp gemakkelijk nieuwe gesprekken en leden toevoegen.
Basecamp biedt je tevens de mogelijkheid om documenten naar andere teamleden of groepen te sturen, planningen te maken en documenten te bewerken waardoor het in totaal een veel completere tool is dan Slack. Basecamp is met een maandelijkse prijs van 99 dollar relatief duur maar zeker iedere cent waard als je wilt investeren in een strak georganiseerde workflow.
Prijs: $99 per maand (website).

Workflow & Time Management
Wil je je tijd effectiever indelen en je uren op een gestructureerde manier bijhouden? Deze apps zijn laten je effectiever werken aan je taken en verhogen daarmee je productiviteit.
33. Spark
Het zal voor velen een bekend fenomeen zijn: de mail die je constant afleidt en voorkomt dat je in een juiste werksfeer terecht komt. Spark is een app die hierbij uitkomst biedt.
Spark is een slimme mailbox die automatisch je mails categoriseert en waarmee je ook specifieke mails kunt snoozen. Zo word je niet direct afgeleid als een mailtje binnenkomt. Je kunt verder ook mails inplannen, reminders instellen, opmerkingen toevoegen en nog veel meer.
Kortom: Spark is een geweldige productiviteitsboost voor je mailgedrag.
Prijs: Gratis of € 6 per maand voor de betaalde versie.
34. Loop – Habit Tracker
Loop is een bijzondere app. Waar veel time management apps zich namelijk richten op het verminderen van tijdsbesteding aan nutteloze bezigheden, richt Loop zich op het verbeteren van je tijdsinvestering op nuttige bezigheden.
De app biedt daarmee een andere approach: niet slechte gewoontes verminderen, maar goede gewoontes verbeteren. De app is gratis en werkt wat ons betreft behoorlijk innovatief.
Een nadeel is wel dat de app op dit moment alleen beschikbaar is voor Android.
Prijs: Gratis
35. Forest
Forest is een handige app om snel je productiviteit een boost mee te geven. In feite maakt deze app gebruik van de bekende Pomodoro techniek, maar dan met een speelse twist. Forest maakt gebruik van een timer die standaard staat op 25 minuten. Wanneer je de timer start wordt er op je scherm een zaadje geplant die langzaam zal groeien en na 25 minuten een in volwaardige boom zal zijn getransformeerd.
Wanneer je je telefoon gebruikt voor iets anders terwijl de boom nog aan het groeien is, zal de boom niet verder groeien en heb je dus gefaald. Je kunt de tijd voor het groeien van een boom handmatig instellen, dus als je een langere sessie wilt is dat ook mogelijk. Uiteindelijk is je doel om een heel bos vol bomen te planten.
Forest is volledig gratis en ik raad je niet aan om te upgraden naar de betaalde versie omdat deze niet veel extra’s biedt (je krijgt simpelweg wat meer soorten bomen om uit te kiezen).
Prijs: €1,99 (iOS), Gratis (Android, Chrome extensie).

36. Yast
Wanneer je zzp-er bent wil je uiteraard een goede tool tot je beschikking hebben om je gemaakte uren mee bij te houden. Yast is daarvoor de perfecte oplossing.
Met deze app die ook in het Nederlands beschikbaar is, kun je in een handomdraai al je uren bijhouden en delen met anderen zodat het inzichtelijk wordt hoeveel uur iedereen precies gemaakt heeft.
Het inzien van de uren van anderen is vooral voor managers een interessante functie, maar is alleen beschikbaar in de betaalde versie van Yast, wat je 4 euro per maand kost. Yast zal het meest gebruikt worden door zelfstandige ondernemers die graag overal hun uren willen kunnen bijhouden.
Prijs: Gratis (website).
37. Writeroom
Wanneer je veel schrijft op je laptop of computer is Writeroom een zeer handige tool. In feite zorgt Writeroom ervoor dat alle andere programma’s uit je scherm worden verwijderd zodat je je kunt focussen op datgene wat echt belangrijk is: schrijven.
Je kun gemakkelijk Word bestanden importeren en in een volledig leeg scherm aan het werk gaan. Super handig voor copywriters die niet willen worden afgeleid. Enige nadeel van Writeroom is het relatief dure prijskaartje van 10 euro.
Prijs: 9,99 (iOS).

38. IFTTT
Dit is een must have voor iedereen die van automatiseren houdt. IFTTT (If This Then That) zorgt ervoor dat je praktisch je hele leven kunt automatiseren aan de had van Applets.
Applets maken gebruik van de functionaliteiten in je huidige apps en met IFTTT kun je deze volledig benutten. Zo kun je bijvoorbeeld een weer-applet instellen, zodat je elke dag om 7 uur een melding krijgt van de dagelijkse weervoorspelling.
Maar je kunt nog veel verder gaan. Heb je een Tesla of auto met internet? Stel dan een applet in zodat je garagedeur automatisch opengaat als je de oprit oprijdt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het automatiseren met IFTTT.

39. Airdroid
Een handeling die frustrered kan zijn is wanneer je lekker aan het werk bent op je laptop, maar tussendoor steeds op je smartphone appjes moet beantwoorden.
Met AirDroid los je dit probleem eenvoudig op. Zo kun je met deze handige app alle notificaties van je Android device naar je Mac sturen. Je bepaalt zelf voor welke apps dit wel en niet geldt. Een erg fijne applicatie.
Prijs: Gratis (Android).

40. Unclouded
Tegenwoordig maakt vrijwel iedereen gebruik van de cloud. Wanneer je met tools zoals Dropbox en Google Drive werkt kan het nog weleens lastig te zijn om het overzicht te bewaren tussen je verschillende mappen.
Unclouded brengt daar verandering in. Je krijgt snel inzicht in al je mappen, zo zie je bijvoorbeeld welke map het meeste beslag inneemt, wordt je op de hoogte gebracht van duplicate bestanden en nog veel meer handige functies.
Een praktische tool voor iedereen die met meerdere cloud services werkt.
Prijs: Gratis (Android).

41. Newton by CloudMagic
Een zeer complete email-tool is Newton. Met Newton wordt al je mail in een minimalistische interface weergegeven en heb je hele nuttige functies tot je beschikking.
Zo kun je een notificatie krijgen of je verzonden mail is gelezen, en op welk tijdstip. Ook kun je bepaalde mails snoozen en kun je zelfs verzonden mail terugroepen. Ideaal voor wanneer je een fout hebt gemaakt en daar pas achter komt na het verzenden van de mail.

42. iTranslate
Vaak op reis? Dan kun je wel een persoonlijke tolk gebruiken. iTranslate is die tolk. Deze app vertaalt tekst direct van je scherm in meer dan 90 talen.
Ook kun je spraak gebruiken. De app herkent je stem, zo kun je een zin uitspreken die de app vervolgens omzet in digitale tekst en voor je vertaald.
43. WPS Office
Net een nieuw bedrijf gestart en geen zin om veel geld uit te geven aan dure software? Dan is WPS Office een uitstekend alternatief. In de gratis versie krijg je Writer, Spreadsheets en Presentation tot je beschikking, de tegenhangers van Word, Excel en Powerpoint.
Beschikbaar in zes talen en het kost je geen cent!
Prijs: Gratis (Android).

44. Buffer
Let’s face it. In 2020 moet je social media inzetten voor je bedrijf. Echter kan het onderhouden van je verschillende social media platformen een hels karwei zijn en veel tijd in beslag nemen. Met Buffer automatiseer je gemakkelijk al je social updates en bespaar je een hoop tijd.
Buffer heeft een zeer simpele interface en is makkelijk te gebruiken. Hierdoor wordt de app door veel social media professionals geprezen. Je kunt posts maken en inplannen in de app, zodat je op twee plaatsen tegelijk kunt zijn. Een absolute aanrader.

45. 1Password
Een herkenbaar probleem: je wilt inloggen op een bepaalde site, maar bent je wachtwoord vergeten. Ontzettend frustrerend, en het kost je ook nog eens tijd en energie om het wachtwoord weer te resetten.
Met 1Password los je dit probleem supersnel op. 1Password kun je zowel in app-vorm als als Chrome extensie downloaden. De app versleuteld al je wachtwoorden en onthoud deze, en onthoud daarbij ook nog eens bij welke site een wachtwoord hoort. Een erg goede app voor de vergeetachtigen onder ons.
Dankzij de app is het ook makkelijker om voor iedere website een uniek veilig wachtwoord te gebruiken, wat een stuk beter is dan het gebruik van één of twee wachtwoorden voor iedere website en dienst.
Prijs: Gratis (iOS, Android, Chrome extensie).

46. LastPass 4.0 Premium
Een zeer sterke wachtwoord extensie is de nieuwste versie van LastPass. Met deze tool zijn al je wachtwoorden in veilige handen en worden automatisch op al je apparaten gesynchroniseerd. Daarnaast worden je wachtwoorden automatisch geüpdate en krijg je rapporten over hun sterkte. Waar voor je geld (als je de betaalde versie neemt).
Prijs: Gratis (Chrome extensie).
47. Feedly
Wanneer je op pad bent is Feedly de app om je RSS feed mee bij te houden. We kunnen wel stellen dat dit in 2020 nog steeds de beste RSS lezer op de markt is. De layout is volledig naar je eigen smaak te tweaken en ziet er bijzonder strak uit. Klein nadeel is dat je niet in de app je abonnementen kunt wijzigen.
48. Swiftkey
Met Swiftkey vervang je je standaard toetsenbord van je iPhone door een slim toestenbord dat bijhoudt hoe jij typt. Zo krijg je super accurate suggesties en autocorrects en bespaar je veel tijd, plus je verhoogt het gebruikersgemak aanzienlijk.

49. Fantastical 2
Eén van de betere kalender apps voor iOS is Fantastical 2. Deze app heeft talloze functies maar haalt zijn kracht voornamelijk uit een overzichtelijke kalender waar je eenvoudig nieuwe afspraken kunt invoegen. Dat kan sinds de meest recente update ook met spraak, en verschillen in tijdzones worden automatisch doorberekend.
Prijs: 3,99 (iOS).
50. Skitch van Evernote
Een kleine maar zeer functionele tool is Skitch. Wanneer je veel gebruik maakt van screenshots, weet je dat het vaak een gedoe is om mensen uit te leggen waar je precies op doelt en waar in de schermafbeelding ze moeten kijken.
Skitch verhelpt dit probleem voor je. Je opent de applicatie, en kunt vervolgens direct op het scherm aanwijzen wat je bedoelt, wat tekst bijvoegen, en er wordt een screenshot gemaakt. Net zo eenvoudig als het aanwijzen van iets in real-life.
Prijs: Gratis (iOS).
51. The Great Suspender
Ken je dat? Dat je artikelen en sites in 38 tabbladen open hebt staan die je later allemaal nog wilt lezen en de ventilator van je laptop begint al overuren te draaien. De extensie The Great Suspender is voor jou gemaakt.
Deze extensie zorgt ervoor dat tabbladen die langer dan een vooraf aangegeven aantal minuten niet worden gebruikt automatisch in de slaapmodus gaan, waardoor ze je processor rust geven. Zo kun je met een gerust hart honderden tabbladen open hebben, zonder dat je werkgeheugen eronder lijdt.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).

52. Lazarus
Weleens zo’n moment gehad dat je een formulier op een site aan het invullen was, je een foutmelding kreeg en vervolgens al je ingevulde gegevens weg waren? Met Lazarus voorkom je deze frustratiemomentjes. De extensie onthoud alles wat je in Chrome typt zodat je na een error met één klik alles kunt herstellen. Een geweldige extensie voor als jouw pc vaak vastloopt.
Prijs: Gratis (Chrome extensie).
Nieuws
Natuurlijk wil je ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en updates in jouw werkveld. Met deze apps optimaliseer je jouw nieuwsdieet.
53. Flipboard
Flipboard zul je ongetwijfeld al kennen, maar zo niet dan is dit echt een aanrader. Voorkom dat je moet scrollen op NU.nl door nieuws dat voor jou toch niet relevant is. Met Flipboard geef je aan over welke onderwerpen je nieuws wilt ontvangen en krijg je dus een heel getailorde nieuwsfeed.
54. Google Now Launcher
Met Google Now krijg je een gepersonaliseerde feed met nieuwsberichten, updates en andere notificaties. Google Now Launcher zorgt ervoor dat je vanaf het startscherm van je Android telefoon met een simpele swipe naar rechts in Google Now komt. Ook kun je met spraakopdrachten werken. Zeg “Ok Google” en Google Now wordt geactiveerd.
Prijs: Gratis (Android).
55. Pocket
Wanneer je veel nieuws leest, kom je vaak artikelen tegen die je graag nog wil lezen op een later moment. Echter kan het lastig zijn om alles te onthouden en vergeet je zo een groot aantal interessante stukken. Pocket helpt je daarbij een handje.
Met Pocket kun je artikelen tijdens het lezen selecteren en slaat de app ze offline op je device op. Zo hoef je niet alles te onthouden en kun je op een later tijdstip rustig je artikelen teruglezen.

Met deze 55 apps, extensies, sites en tools zorg je ervoor dat je in 2020 jouw productiviteit volledig benut en daarom meer werk dan ooit kunt verzetten. Wat is jouw favoriete productiviteit-tool? Laat het ons weten in de comments.