Je bent een ZZP’er of freelancer en werkt vooral vanuit huis of koffietentjes. Dat gaat prima toch? Of misschien zou het nog net wat beter kunnen. In de praktijk blijkt dat veel mensen beter functioneren wanneer zij een vaste werkplek hebben, zoals een eigen kantoor.

Een veel voorkomend probleem is dat mensen thuis of in een koffietentje niet optimaal kunnen werken. Door motivatie, afleiding of iets anders. Voor veel mensen is het nuttig om toch een kantoor te huren. Managing-it.nl geeft je vijf redenen om deze keuze te maken.

1. Een echte werkplek

Een probleem van thuiswerken is dat je thuis ook de plek is waar je ontspant, films kijkt, met andere mensen praat en simpelweg niet werkt.

Juist door deze associatie hebben veel mensen er moeite mee zich gedurende een hele dag te concentreren als ze thuis werken.

Een kantoor kan hierbij uitkomst bieden: je hebt een echte werkplek en associeert het kantoor ook met werk.

Het is bovendien makkelijk om een werkplek te vinden in alle maten en vormen, bijvoorbeeld via Deskfinder.

2. Professioneler

Op een kantoor kun je beter klanten of zakenrelaties ontvangen. Niet alleen komt een kantoor professioneler over, het kan je daardoor ook helpen om bijvoorbeeld een opdracht binnen te halen of de juiste beeldvorming te creëren.

3. Werk en thuis scheiden

Naast het probleem van motivatie, is het andere uiterste dat veel zelfstandigen of kleine bedrijven moeite hebben om thuis van werk te splitsen.

Het werk gaat altijd door, en dus heeft men nooit echt rust.

Heb je een eigen kantoorunit, dan is het makkelijker om thuis van werk te scheiden en zo een gezonde relatie met je werk te hebben.

4. Mogelijkheid tot uitbreiden

Misschien gaan de zaken goed en denk je erover na om één of meer mensen aan te nemen. Werk je thuis of op afstand, dan is dat niet optimaal.

Het is handig om samen op één plek te zitten, zodat je het werk goed op elkaar kunt afstemmen en wanneer nodig direct kunt overleggen over vraagstukken.

Door een kantoor te huren kun je met iedereen die werkzaam is binnen het bedrijf samenwerken en wordt het werk gestroomlijnd. Veel ondernemers noemen een veel hogere productiviteit na het starten op een kantoor.

Heb je nog meer ruimte nodig met je bedrijf, dan kun je via verschillende platforms ook zoeken naar grotere kantoorpanden.

5. Meer ruimte

Een koffietent is krap en rumoerig, thuis heb je misschien niet voldoende ruimte voor een goede werkplek.

Op een kantoor kun je een echte werkplek creëren met een ruim bureau, alle ruimte voor je benodigdheden en een goede stoel.

Dat hoef je bovendien niet telkens op te ruimen om bijvoorbeeld plaats te maken voor iets anders: dit is jouw echte werkplek.