Ben je opgegroeid in de jaren tachtig of hierna, dan is de kans groot dat je ook bent opgegroeid met consoles en games van Nintendo. Het Japanse bedrijf, dat onder meer aan de wieg stond van gameklassiekers als Mario, Prinses Peach, Donkey Kong en Pokémon, is één van de grondleggers van de moderne gameindustrie.

Nog altijd is Nintendo een ontzettend grote naam, met de Nintendo Switch uit 2017 als meest recente console. Iedere dag spelen miljoenen mensen op consoles van Nintendo, van de Wii tot de Switch. Met de Nintendo eShop Card kun je nu op een eenvoudige manier games van Nintendo kopen voor de diverse platforms van het bedrijf.

De Nintendo eShop Card is een ideaal cadeau voor jong en oud. Je kunt er absolute klassiekers mee kopen, zoals Super Mario, maar ook meer recente games.

Drie verschillende Nintendo eShop Cards

De Nintendo eShop Card is er in drie varianten op basis van tegoed: € 15,00, € 25,00 en € 50,00. Dit tegoed kun je verzilveren op de website van Nintendo (de eShop), maar ook in het Wii-winkelkanaal en de Nintendo DSi Shop.

De prijzen van games beginnen meestal bij € 5,99 en lopen op tot € 59,99 voor de meest recente titels. Mocht je met je Nintendo eShop Card een game willen kopen boven het tegoed van de kaart, dan kun je de prijs splitsen over de eShop Card en een andere betaalmethode.

Je kunt de Nintendo eShop Card, eenvoudig aanschaffen bij Primera.nl.

De Nintendo eShop Card gebruiken

Om de Nintendo eShop Card te kunnen gebruiken heb je een Europees Nintendo Network ID nodig, wat niets anders is dan een account bij Nintendo. Wanneer je de eShop Card hebt aangeschaft ontvang je hiervan een e-mail.

Via de mail kun je het shoptegoed toevoegen aan je account. Vervolgens kun je het tegoed direct gebruiken om games te kopen in de genoemde winkels. Handig is dat het shoptegoed onbeperkt houdbaar is, dus je hebt alle tijd om een keuze te maken voor je favoriete game.

Nieuwste games die je kunt kopen met de eShop Card

Nintendo is één van de meest productieve gameuitgevers en komt ieder jaar met een groot aantal titels. Ook voor 2018 staan er enkele topgames gepland, die je kunt kopen met een Nintendo eShop Card.

Een kleine selectie uit games die wij aanbevelen:

  • UNDERTALE (Nintendo Switch)
  • Wolfenstein II: The New Colossus (Nintendo Switch)
  • Pokkén Tournament DX (Nintendo Switch)
  • Pokémon Snap (Wii, Wii U)
  • Bomberman ’93 (Wii, Wii U)