Het is zover! Na al dat onderzoek dat je voor je bedrijf hebt gedaan, ga je jouw eigen dissertatie opmaken. Omdat het zo belangrijk is,en je er heel veel tijd en moeite hebt ingestopt, wil je wel dat het er perfect uit komt te zien. En ja, dat is moeilijk. Daarvoor hebben wij hier voor jou de tips en tricks voor het opmaken van jouw dissertatie!

Dissertatie

Het opmaken van een dissertatie is wat jij mooi moet vinden. Er zijn zo veel manieren hoe jij dit kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het soort papier dat je wilt gebruiken, de omslag van jouw dissertatie of welk lettertype je gaat gebruiken. Om het je een stuk makkelijker te maken hebben we hier een aantal tips speciaal voor jou opgesteld.

Tips dissertatie opmaken

Tijdens jouw dissertatie opmaken moet je zoveel keuzes maken waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Hier hebben wij dan de 5 tips!

Tip 1: Maak geen snelle beslissingen. Als je overhaaste beslissingen neemt, kan je er later spijt van krijgen. Om dit te voorkomen, zorg dan tijdens het proces van opmaken en ontwerpen, dat je over goed hebt nagedacht en zeker weet wat je wilt gaan doen. En het natuurlijk niet gaat afraffelen.

Tip 2: Zorg dat het bij de huisstijl van je bedrijf past. Het is tenslotte jouw dissertatie, niet die van iemand anders. Daarom moet het ook passen bij je bedrijfscultuur. Als je dicht bij jezelf blijft, ben je zelf al snel tevreden en kan je snel en gemakkelijk de keuzes gaan maken.

Tip 3: Er zijn bedrijven gespecialiseerd in een het opmaken van je dissertatie. Laat een medewerker je proefschrift nalezen en bekijken. Zo heb je even een “second opinion” van een echte specialist!

Tip 4: Werk met een checklijst. Maak van te voren een lijst met de punten die je er echt in wilt hebben. Door dit te doen ben je er zeker van dat je niks vergeet!

Tip 5: Maak een planning. Door met een planning te werken, weet je wat je per dag te doen staat. Zorg er dan ook voor dat je er niet te lang aan gaat zitten. Neem er tussen ook pauzes.

Succes met het ontwerpen en opmaken!