Wil je dat vaklui in de techniek goed opgeleid worden? Dan heb je niet alleen een opleiding met kennis en ervaring nodig, maar ook heel veel passie voor het vakgebied. Je wordt niet zomaar een erkend installateur van gas-, verwarmings- of elektro-installaties.

Het lijkt namelijk alsof deze techniek al tientallen jaren hetzelfde is gebleven. Bij de bouw of renovatie van woonwijken of grote bedrijfspanden draait het toch telkens om dezelfde installatieonderdelen, dezelfde activiteiten en handelingen om deze te laten functioneren?

Daar vergis je je dus in. Niet alleen worden technische producten ontwikkeld, je dient ook aan nieuwe wet- en regelgeving te voldoen. Daarom verandert ook de opleiding. Kenteq kan je bij alle facetten van de installatietechniek ondersteunen.

Toepassing van technisch vakmanschap

Bij de technische installatie kun je denken aan de volgende onderdelen:

  • gas, water, verwarming en elektra
  • werktuigbouwkunde
  • inbraak- en brandbeveiliging

Een goede opleiding combineer je door theorie en praktijk te combineren. Je wil niet alleen uit de boeken leren, je wil ook doen. Je onthoudt op deze manier veel beter wat jouw vak als installateur inhoudt.

Daarnaast wil je ook goede begeleiding. Een goede opleiding hecht waarde aan contact met het werkveld. Alleen op deze manier krijg je inhoud die uit de praktijk komt en relevant is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Ontwikkeling als installateur

Om je te blijven ontwikkelen, vinden er periodiek bijeenkomsten plaats om je op de hoogte te houden van productinnovaties, maar ook verdiep je je in de veiligheidsrisico’s en hoe je deze kunt beperken.

Vergeet ook niet dat het niet alleen maar om techniek gaat. Natuurlijk is dat de basis van je handelen, maar je komt uiteindelijk ook bij mensen over de vloer. Dus je communicatieve vaardigheden spelen ook een rol. Al deze facetten van het beroep van technisch installateur maken dat een dag nooit hetzelfde is.