Heb je plannen om een zakelijk event te organiseren? Maar weet je niet zo goed hoe je dit moet doen? Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet om een onvergetelijk zakelijk evenement te organiseren. Medewerkers zullen er nog jaren over hebben als je aan de hand van deze tips een event organiseert.

Bij een bedrijfsevenement komt meer kijken dan gedacht. Je wilt je gasten natuurlijk de best mogelijk ervaring geven die nog lang bij zal blijven op een positieve wijze. Een slecht georganiseerd evenement is verspilling van tijd, moeite en geld.

Om dit te voorkomen kan je een zakelijk evenementenbureau inschakelen. Of gebruik maken van onderstaande vijf tips!

Tip 1: Interesseer mensen en houd de aandacht vast van gasten

Deze tip is misschien wel de belangrijkste van allemaal. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten ongeïnteresseerd rondlopen en geen aandacht tonen voor hetgeen waarvoor het zakelijke event dient.

Raak gasten door verhalen te vertellen, eventueel kan je hiervoor een inspirerende spreker inhuren. Een goede spreker weet als geen ander hoe hij/zij mensen moet boeien met een goed verhaal.

Tip 2: Stel een doel van het evenement

Het is belangrijk om van tevoren een duidelijk doel te stellen van de bijeenkomst. Communiceer dit ook binnen de organisatie en naar je doelgroep. Uiteindelijk gaat het om het behalen van het doel tijdens het evenement.

Heb je een belangrijke mededeling? Dan is het aangeraden om dit aan het begin van de bijeenkomst te vertellen, zodat iedereen nog met zijn aandacht bij is.

Tip 3: Wat interesseert je doelgroep/deelnemers/personeel?

Het is van belang om van tevoren te toetsen of het onderwerp van de bijeenkomst voldoende boeiend is voor je doelgroep, deelnemers en/of personeel.

Sluit het evenement aan op de actualiteit en de interesses van de doelgroep? Dan is het goed! Zo niet, dan is het aangeraden om dit aan te passen.

Tip 4: Spanning opbouwen naar het evenement toe

Je doelgroep kan je weken voorafgaand aan het evenement prikkelen met actuele vragen over het evenement.

Zorg ervoor dat je doelgroep erop kan reageren, zodat er interactie ontstaat. Dit kan heel makkelijk via Social Media, denk aan Facebook of LinkedIn.

Tip 5: Zorg voor een inspirerende locatie

De locatie van een zakelijk evenement is van groot belang. Niemand zit te wachten op een evenement in het “saaie en bekende” bedrijfspand, waar de werksfeer overheerst.

Ga op zoek naar een inspirerende locatie voor jouw zakelijke evenement.