Het vinden van een advocaat in Almere is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks zult doen. Om die reden is het vaak een lastige klus om een geschikte advocaat te vinden.

Want waar moet je nou eigenlijk op letten? Je wilt natuurlijk ook dat een advocaat zo snel mogelijk begint aan je zaak, maar voordat je een keuze maakt, is het van belang om een paar belangrijke zaken te bespreken.

Om die reden hebben wij speciaal voor jou een checklist gemaakt als jij op zoek bent naar een advocaat in Almere.

Checklist advocaat

Tijdens het eerste gesprek maak je kennis met de advocaat. Dit is tevens een geschikt moment om meer te weten te komen over je jurist. Stel daarom de juiste vragen, zoals:

  • Is het eerste oriëntatiegesprek gratis? Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat het eerste gesprek gratis is. 
  • Vraag naar de specialisatie en ervaring van de jurist. Is er voldoende kennis en ervaring in huis over je specifiek probleem? En hoeveel vergelijkbare zaken doet hij per jaar? Wees kritisch aangezien dit de uitkomst van je zaak kan beïnvloeden!
  • De verwachte kosten. Wat is het uurtarief of wordt er een vaste prijs gerekend? Hoe lang gaat de zaak duren? Vraag ook meteen de slagingskansen.
  • Advocaten zijn niet goedkoop. Vraag daarom of je maandelijks op de hoogte kan worden gehouden van de kosten en de uitgevoerde werkzaamheden. Zo heb jij altijd je kosten inzichtelijk.
  • Vraag of je ook in aanmerking komt voor rechtshulp gefinancierd door de overheid. 
  • Wie neemt de zaken waar indien de advocaat op vakantie of ziek is? De zaak loopt namelijk wel door ongeacht je jurist afwezig is.
  • Op welke wijze is er contact? Hoe kan je de advocaat bereiken? Maak duidelijke afspraken met je advocaat. Je wilt achteraf niet voor verrassingen komen te staan!

Overige tips voor een advocaat in Almere

Bel een aantal advocaten en focus je niet op één advocaat. Voel aan of er goed naar je wordt geluisterd en check of je serieus wordt genomen.

Mocht er een advies voortvloeien uit je oriëntatiegesprek is het zaak dat je kritisch bent. Is het advies en zijn de verwachte kosten realistisch?

Het is leuk om met een advocaat te praten, maar een realistisch advies is eveneens belangrijk!