Ga je uitbreiden en heb je eindelijk die toplocatie gevonden om je nieuwe kantoor te starten? Dan ben je waarschijnlijk ook bezig met het vinden van de juiste inspiratie om je kantoor optimaal in te richten. Er zijn heel wat bedrijven die het groots aanpakken en het kantoor voorzien van de nieuwste gadgets en psychologische inzichten.

Allemaal met een doel om het werkplezier en de productiviteit van het personeel te vergroten! Laat je inspireren door onderstaande bedrijven die hun kantoor optimaal hebben ingericht.

Google in Amsterdam

Dit kantoor wordt ook wel het ‘feel good’ kantoor genoemd. Puur vanwege het doel dat het personeel zich prettig en comfortabel blijven voelen. Want ook Google weet dat een goede werkplek bijdraagt aan de productiviteit van de medewerkers.

Er is een restaurant aanwezig waar de medewerkers een gezonde en voedzame maaltijd kunnen bestellen. Ook is een ‘gym’ waar medewerkers kunnen werken aan hun lichamelijke conditie. Google houdt ook van een grapje tussendoor en heeft speciale caravans geïnstalleerd waar medewerkers kunnen vergaderen.

Het is er krap maar wel erg gezellig en je hebt meteen vakantiegevoel te pakken!

Microsoft in Washington

Het kantoor van Microsoft heeft een mix van technologie en klassieke elementen verwerkt in het interieur. Hierbij kan je denken aan houten structuren en een betonnen vloer.

Ook is er een duidelijke afscheiding te zien van kleine werkplekken en grote ruimtes. Op die manier kunnen medewerkers af en toe afzonderen wanneer de behoefte aanwezig is. De grote ruimtes zijn optimaal voor samenwerken en brainstormsessies.

Microsoft heeft veel gebruik gemaakt van goedkope materialen. Door de slimme en luxe afwerkingen van deze materialen doen geen afbreuk aan de sfeer op kantoor.

Red Bull in Londen

Red Bull had eerst twee kantoren in Londen maar ze hebben ervoor gekozen om met een kantoor verder te gaan. De medewerkers van beide kantoren hebben een fusie meegemaakt en moeten weer wennen aan de nieuwe werkomgeving. Om het sociale contact tussen de nieuwe medewerkers te bevorderen heeft Red Bull slimme oplossingen bedacht in het interieur.

Zo zijn er speelse oplossingen te zien zoals een glijbaan die het plezier doen stijgen. Ook kunnen bepaalde units waar gesprekken plaatsvinden per direct verschoven worden van locatie. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de geavanceerde technologie in de ruimte.

Daarnaast wordt er optimaal gebruik gemaakt van opbergsystemen en materialen. Deze meubels worden niet bij een random archiefkasten shop besteld maar zijn ontworpen door een designer.