Of je nu ondernemer bent, een bedrijf runt of gewoon particulier bent. Je zult altijd kantoor artikelen zoals pennen, printer inkt en papier nodig hebben. Toch is er veel veranderd in de laatste jaren op het gebied van workflow en kantoorartikelen.

De manier van werken bepaald wat je nodig hebt aan producten op jouw werkplek. Ook speelt het vakgebied een grote rol hierin. Je kunt je voorstellen dat iemand die dag en nacht andere artikelen nodig heeft dan iemand die meer onder weg is.

Ook bepaald jouw eigen manier van werken oftewel je workflow wat je nodig hebt aan kantoorartikelen. Daarnaast is dit inmiddels meer iets wat je helemaal naar je eigen hand kunt zetten, door de vele mogelijkheden.

Laten we beginnen bij het begin.

Voor het internet, en zelfs nog tijdens het internet werkten we op een heel andere manier dan nu. Sowieso waren computers zoals desktops en laptops nog niet zo ingeburgerd als nu. Een computer was wel handig maar niet noodzakelijk.

Veel mensen werkten nog op de traditionele manier, alles werkt op papier gezet, dit werd gedocumenteerd en in de vorm van meerdere kopieën soms als back-up bewaard.

Er werd nog veel geschreven, er werden multomappen en dossier dozen gebruikt. Denk maar even aan contant geld. Er was een tijd dat bonnetjes nog met de hand werden geschreven. Inmiddels is er dus in een relatief korte tijd veel veranderd.

Computers zijn internet zijn noodzakelijk.

Nu weten we niet beter en zijn computers, laptops, notebooks, tablets en iPads noodzakelijk. We zouden niet meer zonder kunnen. Laat staan onze internet verbinding, deze is helemaal erg waardevol.

Veel bedrijven werken in de cloud of via een bedrijfsnetwerk met eigen servers waarop iedereen weer een eigen account met verschillende toegangsrechten heeft.

Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden en verschillende diensten te vinden op het internet. In feite hoef je niks meer te printen. Contracten kunnen digitaal ondertekend worden en iedereen heeft de mogelijkheid om deze digitaal te lezen.

Presentaties worden digitaal op een digibord of met een laptop via een beamer gepresenteerd. Whiteboards worden nog wel gebruikt, maar noodzakelijk is het niet.

Online notities.

Zelfs notities kun je op je computer en online bijhouden. Hoewel veel mensen er toch nog voor kiezen om notities op te schrijven zijn de mogelijkheden eindeloos en is een inkt vrije periode dichterbij dan je denkt.

De manier van werken is veranderd. En de kantoor artikelen die we daarvoor nodig hebben dus ook. Hoewel iedereen op zijn of haar eigen manier kan werken zou je theoretisch het alleen met een laptop of desktop en internetverbinding af kunnen.

De kantooruitrusting anno 2018.

Je kan het natuurlijk zo gek maken als jezelf wilt. Maar bij een moderne kantooruitrusting hoort natuurlijk een bureau, een bureaustoel. Een laptop of desktop computer. Eventueel wat papier in de vorm van een notitieblok en natuurlijk printerpapier.

Een printer met printerinkt is ook handig. Soms wil je toch wat kunnen uitprinten wanneer dit efficiënt is voor je workflow en dit ten goede komt van je productiviteit waardoor je efficiënter kan werken.

Uiteraard enkele pennen, potloden en of markers om toch het een en ander snel te kunnen op schrijven en markeren wanneer dit nodig is. Wellicht een nietmachine, perforator en enkele multomappen om je belangrijke documenten in te bewaren. Hoewel ik zelf voor in the cloud zou gaan.

Er is veel veranderd, waar vroeger de keuze erg beperkt was kun je tegenwoordig je kantoor zo stylen zoals je dat zelf wilt.

Van de kantoorartikelen die je gebruikt tot alle andere elementen. je kunt ene kantoor helemaal naar eigen smaak en stijl inrichten. Denk zelfs aan nietjes of plakband in je lievelingskleur. Alles is mogelijk.

Inspiratie voor kantoorartikelen.

Om een indruk te krijgen van wat je vandaag de dag allemaal voor op kantoor kun aanschaffen.

Kun je het beste even langsgaan of op de website van Nederlands grootste kantoorartikelen winkel langsgaan. Staples heeft meerdere winkels door het land waar je als zowel particulier en ondernemer terecht kunt voor alles wat met je werkplek te maken heeft.

Voor een ideale koopervaring bezoek je eerst nog een bezoekje aan deze website. Daarmee heb je meteen een leuke kortingscode voor Staples te pakken.

Per vakgebied weer anders.

Iedereen werkt op zijn eigen manier, maar per vakgebied worden er weer andere elementen vereist. Je kunt je voorstellen dat een marktkoopman minder hard een internetverbinding en snelle computer nodig heeft dan iemand die juist met het internet werkt zoals een een online marketing bureau dat gespecialiseerd is in Inbound Marketing.

Toch moet je je niet vergissen, want ook een marktkoopman heeft tegenwoordig internet nodig om inkopen te kunnen doen, of zijn administratie bij te houden. Of wat dacht je van een sportcoach die vooral in de sportschool te vinden is.

Wanneer deze een cursus volgt zal dit hoogstwaarschijnlijk via het internet zijn. Het volgen van ontwikkelingen rondom iemand zijn vakgebied doe je ook het best via internet en zo kun je ontzettend veel handige informatie op het wereld wijde web vinden waar je als ondernemer wat aan hebt.

De volgende keer zullen we dieper op deze onderwerpen ingaan door te gaan kijken naar welke toepassingen zoals software en cloud diensten er zijn. Voor nu wensen we je veel succes met het moderniseren van je kantoor en workflow.