Een auto leasen is bij veel mensen bekend, voornamelijk zakelijk leasen, maar ook private lease is een bekende vorm van leasen geworden. Naast deze twee vormen zijn er nog meer. In deze blog lees je welke dit zijn.

Operational lease

Onder operational lease vallen private lease en zakelijk leasen. Bij zakelijk leasen, lease je de auto van je werk. Jouw baas is dan de eigenaar van de auto. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van private lease. Hierbij leaset een particulier een auto van een leasemaatschappij. De leasemaatschappij blijft dan de eigenaar van de auto. Dat betekent voor de particulier geen gedoe met autoverzekering, pechhulp, autoverzekering etc. Dit wordt namelijk allemaal door de leasemaatschappij geregeld.

Financial lease

Financial lease wordt ook wel huurkoop genoemd. Bij financial lease krijgt de particulier een huurkoopcontract aangeboden door een autodealer. Aan het einde van het contract ben je dan eigenaar van de auto. Het verschil met private lease is dat je hierbij wel zelf de kosten voor de autoverzekering, motorrijtuigenbelasting en het onderhoud moet betalen. Vaak moet je bij deze huurkoop een aanbetaling doen en wanneer het contract afgelopen is, ook nog een bedrag betalen. Je betaalt dus een stuk meer dan private lease, omdat je uiteindelijk zelf de eigenaar van de auto wordt.

Shortlease

Door middel van shortlease, kun je een auto voor een kortere periode leasen. Bij de andere leasevormen zit je vaak vast aan een jaarcontract. Als je een shortleasecontract hebt, kun je deze meestal maandelijks of dagelijks opzeggen. Ideaal als je een auto nodig hebt voor een kortere periode. Shortlease in Groningen, Friesland en Drenthe? In alle Noordelijke provincies is dit mogelijk.

Occasion lease

Vind jij de nieuwste modellen niet zo belangrijk en wil jij ook wel een tweedehands auto leasen? Dan is occasion lease misschien een geschikte optie voor jou. Echter hoeft het niet altijd zo te zijn dat dit goedkoper is dan het leasen van een nieuwere auto. Als je erover na zit te denken om een tweedehands auto te leasen, vergelijk dan wel de kosten met een nieuwere auto. Als de kosten niet veel verschillen kun je meestal beter voor een nieuwere auto kiezen.

Bepaal voor jezelf welke vorm van leasen het meest geschikt is. Naast leasen is huren natuurlijk ook nog een optie. Een auto huren in Groningen, Friesland of Drenthe, ook wat betreft het huren van een auto kun je in alle Noordelijke provincies terecht.