Altijd lastig, je wilt even snel een factuur aanpassen, maar je hebt er al een PDF van gemaakt. Of je wilt een opmerking plaatsen in een contract, samenvatting, rapport, of ander pdf bestand dat je opgestuurd hebt gekregen.

Eerst het PDF document omzetten, dan bewerken en weer terug omzetten naar PDF… Wat een gedoe. Als je al het juiste programma kan vinden tenminste!

Handig programma om pdf bestanden te bewerken

Met het programma “PDF Bewerken” kun je pdf bestanden gemakkelijk openen en bewerken. Je kunt de bestanden bewerken zoals je bijvoorbeeld een Word bestand zou bewerken; Lettertype, kleur, tabellen, links en plaatjes kun je allemaal eenvoudig aanpassen.

Na het bewerken kun je het bestand via één druk op de knop weer eenvoudig opslaan als PDF, zonder ingewikkelde exporteer-procedures.

PDF omzetten naar Word bestanden

Naast het bewerken van PDF bestanden kun je met de PDF bewerken software ook de aangepaste bestanden omzetten naar bijvoorbeeld Word bestanden. Handig als een klant of collega je alleen maar PDF bestanden mailt, terwijl jij liever met Word werkt, een stuk logischer als je een bestand vaak moet aanpassen! Even het bestand in plaats van met de PDF-knop via “opslaan als” saven, en dan kun je het gewenste formaat kiezen.

Geen gezoek meer naar online tools en programma’s, wat vaak vervelend is, zeker als het vertrouwelijke bestanden betreft, zoals contracten of confidentiality agreements! Dat soort bestanden bewerk je toch liever op je eigen desktop of laptop…

PDF bestanden online samenvoegen

Naast de desktopversie is er een ook een handige tool op de website waarmee je pdf bestanden kan samenvoegen. Deze tool krijg je wel pas als je het programma hebt aangeschaft en zit dus bij de koop inbegrepen. Maar toch wel een leuke bonus. Je kunt losse PDF bestanden selecteren, en deze vervolgens met een druk op de knop samenvoegen. Het resultaat is meteen weer een mooie PDF die je direct kunt gebruiken om te presenteren of te mailen.

Al met al een handige tool om je administratiehoofdpijn een tikje te verlichten, en om een stuk sneller te werken. Helaas is het programma niet gratis, maar het is de prijs meer dan waard. Je kunt de software downloaden via de website pdfbewerken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER