Heb jij een verhuurbedrijf maar ben je nog niet online actief? Of heb je wel een website maar nog geen webshop? Dan is het hoog tijd om er één te beginnen. Heb je anno 2019 nog geen webshop, dan loop je behoorlijk achter de feiten aan en loop je vooral een heleboel potentiële klanten mis.

Daarom lees je in deze blog de belangrijkste redenen waarom je als verhuurbedrijf toch echt een webshop nodig hebt.

#1. Mensen verwachten online te kunnen huren

Wat je ook verhuurt, of het nu attracties zijn of machines, mensen verwachten vandaag de dag dat ze je producten ook online kunnen huren.

We worden meer en meer een digitale samenleving, waardoor bedrijven die alleen offline werken steeds meer buiten de boot vallen. Online bestellen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Bied je het als verhuurbedrijf niet aan, dan loop je dus een heleboel potentiële klanten mis.

#2. Een webshop is nooit gesloten

Ieder bedrijf of iedere winkel is gebonden aan bepaalde openingstijden.

Een webwinkel is daarentegen 24 uur per dag open. Je krijgt dus ook opdrachten binnen als je zelf niet werkt.

#3. Je assortiment is in één oogopslag te zien

Als verhuurbedrijf krijg je regelmatig een telefoontje met de vraag of je een bepaald product ook in je assortiment hebt zitten.

Met een webshop is dit verleden tijd en kan iedere klant precies zien wat er wel en wat er niet bij jou te huur is. Dat maakt de stap tot een conversie weer een stuk kleiner.

#4. Vervolgbestellingen zijn gemakkelijker te realiseren

Via een webshop is het stukken eenvoudiger om een nieuwe klant om te toveren tot een vaste klant.

Als je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je klanten zich inschrijven voor een nieuwsbrief, kun je ze op de hoogte houden van updates of kortingen.

Hierdoor zijn ze gauwer geneigd om opnieuw een bestelling te plaatsen.

#5. Een webshop bespaart je tijd

Met een webshop wordt een groot deel van je verhuurproces geautomatiseerd.

Bepaalde dingen die je altijd handmatig moest doen, worden nu automatisch voor jou gedaan.

Hierdoor heb je meer tijd om je bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien.

Kies een webshop die is gemaakt voor verhuurbedrijven

Heb je besloten om dan echt een webshop te beginnen, denk dan wel goed na wat voor soort webshop je kiest.

De meeste systemen zijn namelijk speciaal ingericht voor verkoopbedrijven en zijn totaal niet geschikt voor verhuurbedrijven.

Gelukkig is er ook speciale online verhuursoftware. Dit zijn echte alles-in-1-oplossingen waarbij alles op elkaar afgestemd is: de webwinkel, de backoffice en de verhuursoftware.

Veranderingen in de voorraad worden bijvoorbeeld direct toegepast op de voorraad in de webshop, zodat klanten nooit producten huren die eigenlijk niet beschikbaar zijn.

Bovendien is zulke verhuursoftware helemaal ingericht op zaken als borg, termijnstaffels en andere dingen die voor verkoopbedrijven nooit van toepassing zijn. Ideaal dus!