Elektronische apparaten die in een bedrijf staan gaan jammer genoeg niet voor altijd mee. Dat is ook de reden waarom er afgeschreven wordt op deze apparaten. Het is mogelijk dat het kapot gaat na een bepaalde periode maar het komt ook doordat ze uit de mode raken en niet meer geschikt zijn.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een tablet te oud is en niet meer geüpdatet wordt.  Er wordt dan niets meer gedaan met de oude tablet terwijl deze nog altijd een bepaalde waarde vertegenwoordigt.

Het grondstoffen verhaal

Oude elektronische producten die niet meer gebruikt worden bevatten waardevolle grondstoffen. Een tablet bevat bijvoorbeeld palladium maar ook goud en koper. Dit zijn grondstoffen waar een grote vraag naar is. Deze vraag wordt alleen maar groter. Verschillende opkopers van oude elektronica willen hier wat aan doen zoals Recycle Michael, Telefoonverkopen en Gsmloket. Deze opkopers betalen een bedrag aan consumenten maar ook aan zakelijke klanten voor de  afgedankte elektronische toestellen zodat deze een nieuw leven krijgen.

Milieudruk

De druk die door mensen op de natuur wordt gelegd wordt de milieudruk genoemd. Deze druk neemt de laatste jaren snel toe doordat er steeds meer oude elektronische producten op een onverantwoorde manier bij het afval belanden. Een oud elektronisch apparaat belandt op een afvalstortplaats waarna het langzaam afgebroken wordt singulair allergy medicine. Bij dit proces komen stoffen vrij die in de natuur terecht kunnen komen. Helaas zitten hier ook giftige stoffen bij die ervoor zorgen dat de natuur vervuild raakt. De toenemende milieudruk is een groot probleem dat deels het gevolg is van de snelle technologische ontwikkelingen op mondiaal niveau.

Wat kan ik eraan doen?

Iedereen kan helpen om de milieudruk minder te maken. Het is niet eens moeilijk om een bijdrage te leveren. Bij de recycling bedrijven op het internet is het mogelijk om oude elektronische apparaten in te leveren in ruil voor een vergoeding. Diverse producten kunnen ingeleverd worden zoals tablets, mobiele telefoons maar ook oude laptops. Door je oude elektronische producten in te leveren verminder je de druk op het milieu. Een beter milieu begint immers bij jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER