Linkbuilding: indien je een website hebt is dit een term die je beslist vaak hebt gehoord. Vooral als je je actief bezig houdt met het verkrijgen van een betere positie bij zoekmachines (in het bijzonder Google), ben je bekend met deze seo strategie die erop gericht is een link van je website of webpage geplaatst te krijgen op een website die reeds hoog scoort in de verschillende zoekmachines.

Daartoe kan je verschillende technieken toepassen, waarvan het aanmelden bij startpagina dochters een veel gebruikte is. In deze blogpost vertel ik je over de twee belangrijkste voorwaarden waar aan de link die je op zo een startpagina laat opnemen, moet voldoen

Wat is een startpagina dochter

Het internet verbindt meer dan vier miljard webpagina’s met elkaar die informatie verschaffen over alle denkbare onderwerpen. Wanneer je zelf besluit om voor je onderneming of hobby een website te (laten) bouwen, wil je natuurlijk dat het niet alleen door personen uit je netwerk bezocht wordt. Het bereiken van onbekenden helpt je klanten of cliënten te werven terwijl ook je naamsbekendheid gaat groeien.

Door links naar je website of webpagina’s te laten opnemen op een startpagina kan je dus beginnen om bezoekers te werven voor je website. Een startpagina kan je zien als een register van websites die per onderwerp gegroepeerd worden.

Subonderwerpen worden dochters van dergelijke startpagina’s die in feite een type zoekmachine zijn, genoemd. Ze maken het mogelijk om je website in een zo specifiek mogelijke categorie onder te brengen, waardoor een bezoeker van zo een startpagina die bijvoorbeeld in kaartleggen met tarotkaarten geïnteresseerd is, gelijk naar websites die onder deze categorie vallen kan browsen.

Dit bespaart de bezoeker tijd terwijl de opname van je link op een dochter van zo een startpagina, de kans vergroot dat hij of zij erop klikt.

De hoofdregel bij het gebruik maken van deze SEO techniek

Zoals bij elke backlink heeft het laten opnemen van je url pas zin indien het naar relevante informatie voor de bezoeker leidt. Dit zorgt er namelijk voor dat zij op hun beurt je link weer aanbevelen aan hun eigen bezoekers, hetgeen zoekmachines als Google ook zal opvallen.

Tevens helpt het je hoger op te komen in de zoekresultaten als je in je link reeds aangeeft waarover de desbetreffende webpagina gaat. Deze zogeheten anchorteksten kan je dus variëren al gelang de inhoud van je webpagina, hetgeen beter bij zoekmachines aanslaat.

In dit artikel heb ik je in gelicht over de twee belangrijkste vereisten waaraan de url die je laat opnemen op een sub startpagina, moet voldoen. Met een klein beetje moeite kan ook jij met behulp van deze seo techniek hoger scoren in de verschillende zoekmachines en daardoor meer potentiele klanten werven.

Indien je je onzeker voelt om zelf hiermee aan de slag te gaan, kan je bij ons startpagina links kopen die je een zet in de goeie richting geven. Neem in dat geval nu contact met ons op.