Je bent niet ontevreden met je huidige baan, maar eigenlijk zou je veel liever in het onderwijs werken. Dat je geen onderwijs gerelateerde opleiding hebt gevolgd, betekent helemaal niet dat je geen leraar of lerares kunt worden.

Je kunt namelijk ook het onderwijs in gaan als zij instromer onderwijs. Wat een zij instromer onderwijs precies is, lees je op deze pagina.

Wat is een zij instromer onderwijs?

Een zij instromer onderwijs is iemand die geen onderwijs gerelateerde opleiding heeft gevolgd en in een andere branche werkt dan het onderwijs, maar toch graag leraar of lerares zou worden.

Deze persoon stroomt niet via de ‘normale’ weg in, maar volgt een alternatief pad om toch les te kunnen geven.

Een zij instromer onderwijs haalt zijn of haar bevoegdheid in een combinatie van werken voor de klas en leren aan de lerarenopleiding.

Je staat dus een deel van de week voor de klas les te geven en het andere deel van de week werk je aan je persoonlijke ontwikkeling als kersverse docent.

Kan ik zij instromer onderwijs worden?

Ja, ook jij kan een zij instromer onderwijs worden. Wel voert Nivvo altijd een geschiktheidsonderzoek uit, om te achterhalen of je inderdaad geschikt bent om in het onderwijs aan de slag te gaan.

Dit is niet alleen prettig voor ons om te weten, maar natuurlijk ook voor jou. Als je inderdaad geschikt bent om les te geven, kun je vrijwel direct starten met jouw opleiding als zij instromer onderwijs.

Voor je het weet, sta je voor de klas!

Zij instromer onderwijs? Doe een geschiktheidsonderzoek

Wil jij zij instromer onderwijs worden? Doe dan een geschiktheidsonderzoek bij Nivvo en je komt er direct achter of een carrière in het onderwijs iets voor jou is. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij beantwoorden jouw vragen over het geschiktheidsonderzoek graag. Ook als je andere vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.