Als ZZP’er moet je bereikbaar zijn voor je klanten. Wanneer het aankomt op mobiele telefoonabonnementen zien we we dat veel ZZP’ers kiezen voor een zakelijk abonnement, maar ook een grote groep ook blijft bij hun eigen privé abonnement.

Wat is nu voordeliger voor ZZP’ers, je eigen privé nummer blijven gebruiken of overstappen naar een zakelijk mobiel abonnement?

De voor- en nadelen van een zakelijk abonnement

Allereerst is het van belang om te kijken welke voordelen een zakelijk abonnement heeft ten opzichte van een privé abonnement. Bij de meeste providers zien we de volgende voordelen.

Goedkoop onderling zakelijk bellen

Bij vrijwel alle Nederlandse providers heb je veel voordelen voor werknemers en collega’s onderling. Zo zijn gesprekken tussen collega’s vele malen goedkoper en kun je verschillende abonnementen beheren vanuit één hoofdaccount.

Het is daarmee duidelijke dat zakelijke abonnementen zich nadrukkelijk richten op grotere ondernemingen met meerdere werknemers. Deze voordelen zijn dus niet direct aantrekkelijk voor ZZP’ers.

Vaak duurder dan een privé aansluiting

Daarbij komt kijken dat een zakelijke mobiele aansluiting vaak duurder uitvalt dan een privé abonnement. Dit is dan ook de reden dat veel ZZP’ers de overstap niet maken.

Ook is het niet zo dat je een privé abonnement niet zou mogen gebruiken voor BTW-aftrek. Wanneer je zowel je KVK- als BTW-nummer weet te vermelden op de factuur mag je deze kosten namelijk gewoon aftrekken aan het einde van ieder kwartaal.

Ons advies voor ZZP’ers

Overweeg je om een nieuw mobiel abonnement af te sluiten, dan raden wij daarom aan om gewoon een privé aansluiting af te nemen. Voor vrijwel iedere ZZP’ers zal dit de meest voordelige optie zijn.

In onze optiek wegen de voordelen die komen kijken bij een zakelijk abonnement simpelweg niet op tegen de hogere kosten, en zijn de genoemde voordelen vaak niet eens interessant voor ondernemers zonder personeel.

Houd zakelijk en privé gescheiden

Uiteraard is het wel van belang om zakelijk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden om voor jezelf het overzicht te bewaren. Zowel met een zakelijke rekening als met je mobiele telefoonabonnement.

In dat kader kan het zelfs een optie zijn om een tweede privé abonnement af te sluiten op je huidige telefoon. Door toevoeging van een extra sim-kaart is dit bij de meeste nieuwe modellen smartphones mogelijk.

Wil je meer informatie omtrent een telefoon abonnement en de laatste smartphones, kijk dan op Goedkoopste-Telefoonabonnement.nl voor aantrekkelijke acties en aanbiedingen zodat je nooit teveel betaalt voor jouw mobiele abonnement.