De aanschaf van je eerste pak moet een weldoordachte keuze zijn. Een goede eerste indruk is altijd al heel belangrijk geweest, vooral als je een zakenman bent.

Waar moet je opletten bij de aankoop van dat eerste pak?

Bij aankoop van je eerste pak is het erop of eronder. Een pak gaat zo’n 5-tal jaar mee en daarom is het zo belangrijk om direct de bal juist te slaan.

  1. Budget:

Een degelijk pak kost algauw wat geld. Maar als je weet dat het een aantal jaar meegaat kan men daar goed over nadenken. Hoeveel geld kan je besteden aan je eerste pak? Deze vraag is belangrijk als men beslist om een pak te kopen.

  1. Tijd:

Een goed pak kopen en vooral je eerste pak, daar moet worden over nagedacht. Niet direct onmiddellijk beslissen maar even de kat uit te boom kijken vooraleer over te gaan tot de aankoop. Ga gerust eerst een paar winkels bezoeken voor je deze belangrijke beslissing neemt.

  1. De gelegenheid: als mannen zaken doen moet het pak als gegoten zitten

Bij de aankoop van een pak is het sowieso één van de vereisten dat het je als gegoten zit. Veel hangt af van de gelegenheid, van je postuur en lengte bij de aanschaf van een pak. In de betere winkels zal je waarschijnlijk van begin tot het einde bijgestaan worden door een verkoper die je kan vertellen of het pak je past of niet.

Als mannen zaken doen is over de kledingkeuze nagedacht. Een zakenman kan het niet permitteren om door een foute kledingkeuze een contract te verliezen.

Laat je dus bijstaan door een verkoper als je beslist om je eerste pak te kopen. Zij weten of het pak je als gegoten zit of niet. Zij kunnen u ook advies geven omtrent de kleur en stijl. Zij weten welk pak bij jouw postuur past. Aarzel niet om deze dingen allemaal te vragen als je een pak koopt.

  1. Stijl en kleur

Bij de aankoop van je eerste pak is het goed om voor blauw of grijs te gaan. Vermijd het dragen van zwarte pakken. Blauw en grijstinten zijn neutraler en ogen professioneler. Het is ook veel gemakkelijker om met andere kleuren hemden te combineren.

Met een klassiek pak kan je eigenlijk alle kanten uit. Het is zelfs beter om voor klassiek te kiezen als de modetrend te volgen. Klassiek is tijdloos.