Als je werkloos bent en het niet lukt om in je vorige beroep een baan te vinden dan overweeg je misschien een andere richting. Vaak is dat lastig, want voor veel beroepen zal je dan opnieuw een opleiding moeten gaan volgen.

Als je op een leeftijd bent gekomen dat je daar niet zo’n zin meer in hebt dan kun je misschien overwegen om tekstschrijver te worden. Zeker als je hiervoor een beroep hebt uitgeoefend waarvoor je al vaak teksten moest aanleveren is het en logische keuze.

Het grote voordeel van een beroep als tekstschrijver in Amsterdam is dat je volledige vrijheid hebt als het gaat om het indelen van je werkweek.

Werk wanneer en waar je wilt

Jij bepaalt wanneer je werkt. Natuurlijk moet een tekstbureau waar je opdrachten van krijgt op je kunnen rekenen. Het is dus wel aan te raden om je vakanties en vrije dagen tijdig door te geven.

Maar jij bepaalt wanneer je achter je laptop gaat zitten. Heb je in een week genoeg gewerkt naar jouw idee? Dan geef je dat door aan je opdrachtgever en die stuurt je dan simpelweg voor die week geen opdrachten meer.

Je kunt ook werken waar je wilt. Je hoeft niet in Amsterdam te blijven je kunt naar het platteland of zelfs naar het buitenland verhuizen en toch gewoon dit werk blijven doen.

Een afwisselende baan

Doordat je voor veel verschillende opdrachten schrijft heb je een zeer afwisselende baan.

De ene dag schrijf je productteksten voor een kledingwinkel, de volgende dag een tekst over een leuk vakantieland. Je leert er bovendien ook nog veel van, want van alles wat je schrijft blijft uiteindelijk best het nodige hangen.

Deelname aan de quiz Twee voor Twaalf behoort dus ook nog tot de mogelijkheden. Het schrijven van teksten zal je, naarmate je meer ervaring opdoet, ook steeds makkelijker afgaan.

Schreef je in het begin maximaal 500 woorden per uur, na verloop van tijd ga je vaak met gemak richting of zelfs over de 1000 woorden per uur.

Wil je liever het schrijven van een schrijfklus uitbesteden? Lees hier meer over hoe je teksten kunt laten schrijven.