Uren schrijven. Iets wat voor veel medewerkers nutteloos lijkt. Men steekt namelijk liever zijn tijd ergens anders in. Begrijpelijk, want het is misschien niet de leukste klus die je kunt bedenken. Maar toch is urenregistratie voor elk IT-bedrijf van belang.

In deze blog vertellen we je graag meer over het belang van uren schrijven. 

Bepaal de winstgevendheid van een project

Uren zijn een essentieel onderdeel bij de winstgevendheid van een project. Door je uren te schrijven, weet je aan het einde van een project hoeveel werkuren hierin hebben gezeten.

Met andere woorden: wat is de verhouding inkomsten ten opzichte van de uitgaven? Door je uren te schrijven heb je dit inzichtelijk.

Geen of minder stress

Door middel van een goede urenregistratie kun je betere inschattingen maken. Bovendien kan je op basis van vorige projecten al gauw bepalen hoeveel uren voor een soortgelijke project nodig is.

Zo krijg je meteen een indicatie of je het project met dezelfde aantal uren kunt voltooien. Krijg je meer werk dan je in een bepaalde periode aan kan? Dan kan je dit direct aantonen. Zo voorkom je stress.

Een duidelijke planning maken

Mocht je bezig zijn met meerdere projecten, is het van belang om de voortgang te evalueren. Welk project is belangrijker en krijgt daarom voorrang? Hoeveel uren zijn er al besteed en welke werkzaamheden moeten nog worden verricht? 

Door middel van urenregistratie weet jij of je een project kunt voltooien binnen de geplande budgetten en tijd. Of kan je een project niet binnen de gewenste uren voltooien? Dan kan jij vroeg aan de bel trekken. Hierdoor ben je in staat om op tijd bij te sturen.

Geen inkomsten meer mislopen

Misschien wel één van de belangrijkste redenen om je uren moet schrijven, is om te voorkomen dat je inkomsten misloopt. Als je je uren slecht of niet bijhoudt, weet je later niet hoeveel tijd je hebt besteed aan een project.

Ook kan je door middel van urenregistratie inzicht krijgen in de bedrijfsprocessen of projecten die je in de toekomst nog efficiënter kunt maken. 

Uren schrijven. Toch wel belangrijk, he?