De arbodienst komt voor in verschillende vormen en maten. Hierdoor kan het lastig zijn om een passende verzuimbureau te vinden. In Nederland vind je al gauw honderden bureaus.

Dit maakt de keuze om geschikt bureau een stuk moeilijker. Want waar moet je precies op letten bij het kiezen van een verzuimbureau? In deze blog geven we je tips met het vinden van een passende arbodienst.

Zoeken naar de juiste match

Allereerst is het van belang om te kijken naar de beschikbaarheid in de regio of landelijk bereik. Daarnaast is het essentieel dat het bureau naadloos aansluit bij je gezondheidsbeleid.

Elk bedrijf heeft weer een ander beleid op het gebied van gezondheid. Investeer jij als organisatie in de gezondheid van je medewerkers? Kies dan voor een bureau die zich focust op ziektepreventie, genezing en het bevorderen van de gezondheid van je medewerkers.

Een arbodienst gaat dus veel verder dan enkel het verlagen van het ziekteverzuim. 

Focus op lange termijn

Een verzuimbureau kijkt niet alleen naar de korte termijn. Zo kan er ook worden gekeken naar de toekomst. Wat kan je als organisatie verwachten? Welke mogelijke risico’s zijn er en hoe kan je deze risico’s voorkomen?

Bekijk daarom of je verzuimprotocol nog up-to-date is en scherp deze aan. Vervolgens is het zaak dat je gaat kijken, welke bureaus je hierin goed kunnen ondersteunen en adviseren.

Het ene bedrijf wil volledig worden ontzorgd en de ander wil graag het heft in eigen handen hebben. Maar ook de grootte van je organisatie heeft mogelijk invloed op je keuze.

Breng daarom goed je wensen en behoeften in kaart voordat je op zoek gaat naar een arbodienst.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen bepaalde bureaus? Leg dan diverse lastige kwesties voor aan elk bureau.

Zo kan jij inzichtelijk krijgen hoe zij diverse situaties aanpakken en krijg jij een beeld van hun werkwijze. Dit is vaak veel betrouwbaarder dan het gebruik van bijvoorbeeld vergelijkingssites.