Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten kluizen te koop, maar welke is nou de beste keuze? Allereerst is het belangrijk om te weten wat het doel van de kluis is. Is dit privé of zakelijk? Ga je de kluis vaak openen of wil er zo min mogelijk bij komen en er alleen belangrijke zaken in bewaren.

Moet de kluis verankerd worden of moet de kluis brandwerend zijn? Wil je een kluist met een sleutelslot of een electronische kluis?

Zoals je kunt lezen zijn er verschillende opties bij het uitzoeken van een kluis. Je wilt natuurlijk niet een kluis aanschaffen die ze makkelijk openen of zelfs helemaal meenemen.

Elektronische kluis of met een sleutelslot?

Vroeger waren de elektronische kluizen makkelijk te kraken, ze werkten magnetisch waardoor je de magneet kan laten schrikken en deze zijn werk tijdelijk niet meer doet. Zo kon je vroeger dus eenvoudig een eletronische kluis openen.

Ook de elektronische kluizen met een code kon je vroeger aflezen door de vingerafdrukken te bekijken. Hierdoor wist je uit welke cijfers de code bestond en had je een paar opties om te proberen. Gelukkig zijn er nu wél veilige elektronische kluizen, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken, lees meer over elektronische kluizen.

Elektronische kluizen zijn tegenwoordig zeer betrouwbaar, ze hebben meer mogelijkheden dan een kluis met een sluitelslot. Je kunt namelijk ook uitlezen wanneer de kluis is geopend, of er foute codes zijn ingevoerd, maar je kunt ook een tijdsvertraing instellen. Dat wanneer je de juiste codes in toets je nog 30 minuten moet wachten voor de kluis daadwerkelijk open gaat.

Dit doen veel bedrijven om overvallers tegen te gaan, zij zitten niet te wachten om zo’n lange tijd te wachten. Een ander voordeel van een elektronische kluis is dat het ook kan worden aangesloten op je alarmsysteem, wanneer er een foute code wordt ingetoetst of wanneer je op de alarmknop duwt.

Ook zijn er elektronische kluizen met vingerafdrukscanners, irisherkenning, stemherkening of kluizen waar twee personen voor nodig zijn. Kortom een elektronische kluis heeft veel voordelen.

Waarom een kluis aanschaffen?

Er zitten verschillende voordelen aan het hebben van een kluis. Zoals je zelf vast ook wel kunt bedenken is het een stuk veiliger om belangrijke documenten in een kluis te bewaren dan in een map op kantoor.

Maar er zijn ook nog andere belangrijke voordelen naast veiligheid. Inbraak en diefstal zijn de meest voorkomende redenen om een kluis aan te schaffen. Een kluis kan een inbraak niet voorkomen, maar kan de schade wel beperken. Zorg er wel voor dat je een hele zware of verankerde kluis hebt.

Hebt komt nog wel eens voor dat inbrekers de gehele kluis meenemen als ze de kluis niet open krijgen. Er zijn ook financiële voordelen aan het hebben van een kluis, zo kan je verzekeringspremie omlaag gaan.

Veel mensen denken er niet aan, maar er kan ook brand ontstaan waardoor er veel zaken verloren kunnen gaan. Een goede kluis kan voorkomen dat er spullen verloren gaan of onherstelbaar beschadigd worden. Een kluis noemen ze dan ook wel eens een brandkast, dit is een brandwerende kluis.

De extreme hitte van de brand kan tijdelijk worden tegengehouden door de brandwerende kluis. Hier kun je dus ook andere belangrijke zaken in bewaren. Denk aan oude familie foto’s die je niet digitaal hebt, maar ook medicijnen, belangrijke documenten en geld.

Al kan een brandwerende kluis wel een stuk duurder zijn, zeker als je een groot formaat wilt aanschaffen. Er zijn gelukkig ook genoeg goedkopere alternatieven te vinden. Voor alle opties kun je een kijkje nemen op de bovenstaande website.

Daar vind je een groot aanbod van allerlei verschillende kluizen voor verschillende doelen. Zowel zakelijk als privé.