Nu de economie weer aantrekt in Nederland zien we dat er ook veel nieuwe start-ups uit de grond schieten. Voornamelijk in de grote steden van ons land zoals in Amsterdam zien we een sterke toename van jonge, creatieve ondernemingen.

Vandaag kijk ik hoe de ideale werkomgeving van een start-up eruit ziet, en op welke punten je moet letten bij het inrichten van je nieuwe werkplek.

1. Een centrale locatie

Het is van groot belang om te werken vanuit een goed bereikbare locatie. Je zult namelijk vaak klanten of leveranciers over de vloer hebben, deze moeten jou goed kunnen bereiken.

Een goede oplossing om enigszins op de kosten te besparen is om gebruik te maken van een aparte ruimte in een coworkoffice, of om een kantoor in een techhub te huren.

Zo heb je in steden als Amsterdam en Rotterdam veel prominente cowork plekken zoals WeWork, en tech hubs als TQ waar veel start-ups in dezelfde branche gezamenlijk werken.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat je ook snel kennis kunt delen met andere spelers in jouw niche en elkaar zo kunt versterken.

2. Goede apparatuur en een snel netwerk

Naast de locatie van je kantoor is het natuurlijk ook net zo belangrijk om te investeren in degelijke apparatuur. Denk hierbij onder meer aan computers en beeldschermen. Je wilt je team immers zo efficiënt mogelijk laten werken, dus het is aan te raden om hier op te bezuinigen.

Misschien nog wel belangrijker is een snelle internetverbinding. Niets is zo vervelend als een slechte verbinding waardoor het minuten kost om grote bestanden te uploaden.

Wanneer je op een plek werkt waar echt geen goede wifi is, is een goede tip om eens te kijken naar 4G internet met een router. Bij diverse providers kun je dit voor een paar tientjes per maand afnemen en ben je altijd verzekerd van snel internet.

3. Goed kantoormeubilair

Wanneer je jouw spot hebt gevonden is de laatste stap voor een efficiënte werkplek om deze in te richten met goede kantoormeubelen.

Dit is zeker geen post waar je op moet bezuinigen omdat je zeker in het begin van je onderneming vaak wel 12 uur per dag achter je bureau zit. Dan is het laatste waar je je zorgen over wilt maken dat je bureaustoel niet comfortabel zit.

Een advies van onze kant is om kantoormeubelen altijd in één keer aan te schaffen voor een geheel project, omdat je dan vaak fikse kortingen kunt krijgen. Lees meer over het inrichten van je kantoor voor een nieuw project.

Dus, sta jij op het punt om een nieuwe start-up te beginnen? Met deze drie tips zorg je ervoor dat je werkplek ideaal is ingericht voor succes.