Betaal jij teveel voor energie? De kans is groot van wel. Wil je switchen van energieleverancier? Check dan waar de energie het goedkoopst is en of dat ook zo geldt voor jouw woonsituatie. Lees deze praktische tips waarmee je simpel, correct en snel energieprijzen van allerlei energieleveranciers vergelijkt en direct overstapt.

Goedkope energie vergelijken is heel makkelijk!

Weet je energieverbruik

Hoeveel energie verbruik je exact? Dat is belangrijk om te weten als je van energie wilt overstappen.

Op energievergelijkingswebsites als Energievergelijker.nl kun je je verbruik namelijk invullen om het aanbod op jouw situatie af te stemmen.

Let vervolgens ook op of de genoemde prijzen normaaltarief of daltarief betreffen.
Overstappen van energieleverancier?

Ben je nieuwsgierig naar jouw persoonlijke energie-aanbod. Vul dan je postcode in en krijg direct een overzicht met de voor jou meest gunstige energiecontacten.

Daadwerkelijk overstappen naar de goedkoopste energieleverancier is binnen een paar klikken geregeld.

Overstappen met of zonder opzegvergoeding

Wil je graag switchen en heb je een aantrekkelijke leverancier met lage prijzen gevonden? Let op dat je pas overstapt wanneer je contact afloopt. Dan loop je namelijk niet het risico een opzegvergoeding te moeten betalen als je te vroeg overstapt.

Sommige energieleveranciers bieden weliswaar aan om de vergoeding voor je te betalen, maar let op dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden die hierbij komen kijken.

Wie betaalt het welkomstcadeau?

Energieleveranciers stunten graag met kortingen en bieden soms zelfs welkomstcadeaus aan om je te overtuigen bij hen klant te worden. Maar, vraag je af wie dit cadeau betaalt. Vaak wordt het namelijk verrekend in het hogere energietarief.

Doorgaans ben je dan ook goedkoper uit om het cadeau links te laten liggen en je te concentreren op de energieprijs die je er dient te betalen. Succes met vergelijken en veel plezier met besparen!