Een creditcard is tegenwoordig onmisbaar. Het is niet alleen handig voor betalingen in het buitenland op vakantie bijvoorbeeld, het is ook handig voor online aankopen. Denk hier aan buitenlandse webshops die vaak verzenden vanaf buiten Europa.

Daarnaast dient een creditcard vaak als borgmiddel bij bijvoorbeeld het boeken van hotels en natuurlijk niet te vergeten: creditcards worden wereldwijd geaccepteerd. Wist je ook dat je een prepaid creditcard kan aanvragen? Lees hier meer over de voordelen en de nadelen van een creditcard en naar welke aspecten er wordt gekeken bij het aanvragen ervan.

Voordelen

Dat een creditcard dus onmisbaar is weten we nu. Daarnaast is het ook nog fijn om te weten dat het je relatief veilig winkelt met een creditcard. Mocht het moment ontstaan waarop jij bijvoorbeeld nog wat op je pakketje en je vertrouwt het toch niet, dan kan je de betaling annuleren. Ook wordt er aan het einde van de maand pas de aankopen in rekening gebracht, hier betaal je niks extra’s voor. Wil je liever flexibel aflossen bijvoorbeeld maandelijks? Dan is dat ook zeker een mogelijkheid. Houd er wel rekening mee dat je dan wel rente betaalt.

Nadelen

Het hebben van een creditcard lijkt dus alleen maar erg gunstig. Toch is het handig om rekening te houden met een aantal aspecten. Zo is het erg makkelijk om veel geld in een klap uit te geven wat je eigenlijk niet hebt. Een creditcard maakt het in dat opzicht makkelijker om sneller geld uit te geven, ook op de momenten dat je het dus niet hebt. Daarnaast is lenen relatief duur. Als je rood staat op je creditcard is het vaak nadeliger dan wanneer je bijvoorbeeld een lening afsluit bij de bank. Niet te vergeten dat er vaste kosten zijn gevestigd aan het hebben van een creditcard en het dus niet volledig gratis is.

Creditcard aanvragen

Om een creditcard aan te vragen wordt er eerst gekeken naar een aantal punten om te kijken of je ook in aanmerking komt. Zo wordt er een zogenaamde BKR toets uitgevoerd. Wanneer dit een negatieve uitkomst heeft heb je helaas weinig kans om een creditcard succesvol aan te vragen. Echter zijn er nog wel mogelijkheden om toch aan een vorm van een creditcard te komen. Denk hierbij aan een prepaid creditcard. Bij deze vorm van een creditcard is het namelijk niet mogelijk om rood te staan. Je waardeert de kaart namelijk als het ware op met een bedrag naar keuze en dat kan je vervolgens spenderen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld toch aankopen wereldwijd doen zondat dat je daar een classieke creditcard voor hoeft aan te vragen.

Het hebben van een creditcard kent dus zowel voordelen als nadelen. Hierbij is het belangrijk om goed te kijken voor welk doel je de creditcard wil gebruiken, wellicht is een prepaid creditcard al voldoende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER