Hoe lager je bedrijfskosten, hoe hoger je winst. En hoe groter de voorsprong op concurrenten. Maar waar begin je met bezuinigen als ondernemer? Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je energierekening en ga shoppen. Je elektrische apparaten doen het ook op de elektriciteit van een andere energieleverancier. Past energie besparen door je verbruik terug te dringen beter bij jou? De overheid helpt je mee.

Energieleveranciers vergelijken

Vraagt u energie aan voor een pand met een zakelijke bestemming? Dan moet u verplicht een energiecontract voor zakelijke energie afsluiten. Hoe vind je een scherp zakelijk energiecontract? U heeft verschillende mogelijkheden:

    • Collectief energie inkopen – Bent u aangesloten bij een branchevereniging of zakelijk netwerk? Kijk dan of er collectief energie wordt ingekocht voor leden. Ook verkopers aan de deur benaderen ondernemers om mee te doen aan energiecollectieven. Hoe groter de groep, hoe scherper de energieaanbieding.

 

  • Energievergelijkers zijn er niet alleen voor consumenten. Ze hebben ook vaak een zakelijk gedeelte voor bedrijven. Op basis van uw verbruik krijgt u een overzicht van de beste energie-aanbieders. Hoeveel dit scheelt? Probeer het zelf uit. En wil je een besparing pakken? Maak dan werk van een overstap. Zoek uit wanneer je weg kunt bij je huidige leverancier. En of er een overstapservice is. Het kost wat moeite. Maar daarna geniet je van lagere energiekosten.

 

Of particuliere energie vergelijken?

Ben je zzp’er? En wil je energie vergelijken voor thuis? Dan kun je kiezen of je een zakelijk energiecontract of particulier energiecontract afsluit. Net wat voor jou voordeliger is. Voordeel van een particulier contract is de wettelijke bescherming. Zo heb je verplicht 14 kalenderdagen bedenktijd. En er gelden maximale bedragen voor de overstapboete bij contractbreuk.

Je energieverbruik terugdringen

Wil je best op je energie besparen, maar is overstappen van energieleverancier je een brug te ver? Kijk dan of je je energieverbruik kunt terugdringen. Dat is ook nog eens goed voor het milieu. Wist je dat bedrijven verplicht energie moeten besparen van de overheid? Dat is nodig om de Europese klimaatdoelstellingen te halen. Als je een zakelijk energiecontract hebt, krijg je soms advies om het energieverbruik aan te pakken in je bedrijf.

Zelf energie opwekken

Tot slot hoef je minder energie af te nemen als je zelf hernieuwbare energie opwekt. Bijvoorbeeld via zonnepanelen of windenergie. De overheid stimuleert duurzame energie door in ieder geval in 2016 subsidie (SDE+) te geven aan bedrijven. In het najaar is weer een nieuwe subsidieronde van de SDE+-subsidie. U kunt van 27 september 2016 tot en met 27 oktober 2016 subsidieaanvragen indienen. Kijk hiervoor op rvo.nl.

Deze energiebesparingstips werden u aangeboden door onlineenergievergelijker.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER