Als manager is het altijd een aderlating als goede werknemers vertrekken. Veel kennis vertrekt en het kost tijd en moeite om nieuwe mensen te vinden en deze in te werken. Je wilt dit zien aankomen en het liefst zelfs voorkomen.

Gelukkig zijn er signalen, waar je op kan letten bij je werknemers, die aangeven dat iemand op het punt staat te vertrekken. Als je deze signalen leert herkennen, kun je wellicht helpen om de situatie van je medewerker te verbeteren.

Met wat geluk blijft jouw waardevolle medewerker dan in je team. Op welke signalen moet je letten?

Schuldgevoel

Medewerkers zien zelf ook in dat ze belangrijk zijn voor hun team en dat hun vertrek veel problemen oplevert.

Zij willen collega’s en jou als manager ook niet met al dat extra werk opzadelen.

Werknemers die overwegen te vertrekken hebben daarom vaak een schuldgevoel. Dit schuldgevoel kun je herkennen aan hun lichaamstaal.

Disinteresse

Medewerkers die op het punt staan te vertrekken hebben weinig interesse in nieuwe projecten.

Ze zullen het einde ervan toch niet meemaken. Is jouw medewerker die altijd enorm enthousiast is over nieuwe projecten onverschillig tegenover nieuwe ontwikkelingen?

Dit kan een teken zijn dat hij iets anders aan het zoeken is.

Veranderingen op persoonlijk gebied

Grote veranderingen in het privéleven van je medewerkers kan een reden zijn voor hen om nieuw werk te vinden.

Een verhuizing die de reistijd ongemakkelijk lang maakt of een kind veranderen het leven van jouw werknemers enorm. Je moet in deze tijden dus goed blijven communiceren met je medewerkers.

Misschien kan jij hen tegemoetkomen om de verandering in hun leven op te kunnen vangen.

Geen pit

Medewerkers die richting de uitgang gaan, zijn minder betrokken bij de werkzaamheden. Dit kun je zien aan een gebrek aan pit.

Ze zullen minder hard hun visie en mening ter sprake brengen tijdens vergaderingen. Je kan ook zien dat ze minder tegengas gaan geven als ze het ergens niet mee eens zijn.

Zo veel maakt het ze toch niet meer uit.

Collega’s zien het ook

Als je het idee hebt dat iemand overweegt om te vertrekken, is het een goed idee om een oor op de werkvloer te leggen.

Alle andere signalen die hier besproken worden, kunnen zij ook zien en dus zullen de geruchten al snel in de rondte gaan.

Neem deze geruchten serieus, want de werkvloer ziet meer dan jij.

Zijn ze aan het solliciteren?

Als iemand op zoek is naar een nieuwe baan kun je zien dat ze aan het solliciteren zijn.

Sollicitatiegesprekken vinden vaak plaat tijdens werktijden, dus als je medewerker opeens regelmatig dagjes vrij neemt, kan dat aangeven dat hij aan het solliciteren is.

Als hij of zij op een dag eerder weg moet en hij is verdacht goed gekleed dan is dat ook een signaal.

Blijf praten

Vertrekkende werknemers hebben vaak de neiging zich terug te trekken. Voor jou als manager is het echter belangrijk dat je blijft praten.

Als het meezit kan je zo voorkomen dat je werknemers vertrekken, maar in ieder geval kun je leren waarom ze weg gaan. Dit kan jou helpen om de situatie te verbeteren en toekomstige vertrekken te voorkomen.