Er is niets zo waardevol voor een bedrijf als informatie. Deze informatie is ook voor andere bedrijven veel waard. Het is dus van groot belang dat je deze informatie goed beveiligd en beschermd. De afgelopen jaren is er voor miljarden aan informatie gestolen bij bedrijven.

Denk bijvoorbeeld aan personeelsgegevens, inkoopprijzen, marketingstrategieën en bouwtekeningen.

Informatiebeveiliging

Voor het beveiligen van (gevoelige) informatie is een standaard ontwikkeld. Het ISO 27001 certificaat toont aan dat een bedrijf of organisatie voldoet aan deze eisen. 

Hierin staat beschreven hoe een bedrijf of organisatie om kan gaan met de beveiliging van informatie. Er zijn 3 globale doelen  waar het ISO 27001 certificaat voor is opgesteld:

  • Het waarborgen van de vertrouwelijkheid
  • Het zekerstellen van de beschikbaarheid
  • Het beschermen van de integriteit

ISO 27001 certificering

Als een bedrijf or organisatie een ISO 27001 certificaat wilt behalen, dan zijn er twee stappen die ondernomen moeten worden.

Allereerst is het belangrijk dat alle eisen en voorschriften van ISO 27001 op de juiste manier geïmplementeerd worden binnen het bedrijf of de organisatie.

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in de implementatie hiervan. Mocht het niet lukken om aan de eisen te voldoen, schakel dan zo’n bedrijf in om er zeker van te zijn dat alle zaken kloppen.

Als je eenmaal aan alle eisen van ISO 27001 voldoet, dan is het tijd om een instantie in te schakelen om de ISO 27001 certificering uit te voeren.

Er zijn niet heel veel verschillende bedrijven die hier bevoegd tot zijn. Check dus goed vooraf of het bedrijf dat je wilt gaan inschakelen ook de rechten heeft om uiteindelijk het ISO 27001 certificaat af te geven.

Informatiediefstal

Is er toch informatie gestolen die waardevol is voor uw bedrijf? Doe dan aangifte en zorg dat er niet nog meer informatie lekt.

Het ISO 27001 certificaat is geen garantie dat al uw informatie veilig is, maar het maakt de kans op een hack wel veel kleiner.