Ben jij van plan om voor jouw onderneming, of voor een ander doel, een nieuwe website te maken? Tegenwoordig kun je heel eenvoudig zelf een website bouwen en heb je daar geen online professional meer voor nodig. Online zijn er verschillende tools te vinden die het mogelijk maken om in een paar eenvoudige stappen een eigen website te maken, en word je heel stapsgewijs door het proces geleid om uiteindelijk een professionele website op te leveren. Toch zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij een nieuwe website. Wij geven je drie effectieve tips die je hierbij kunnen helpen.

Makkelijk en duidelijk

Maak je website niet te ingewikkeld, maar hou het makkelijk en duidelijk. De bezoeker van je website moet niet hoeven te gissen naar het doel van de website. Wanneer het voor de bezoeker niet duidelijk is wat er van hem of haar gevraagd wordt op de website, of waar men moet zoeken naar bepaalde informatie of producten, is de kans groot dat men afhaakt. Probeer dus niet zo veel mogelijk informatie aan de bezoeker te laten zien, maar focus er op om de juiste informatie te laten zien. Kwaliteit boven kwantiteit.

Wees uniek

Een website maken die informatie bevat die op andere websites te vinden is, is niet uniek. Je trekt daarmee geen bezoekers naar je site, en jouw website is geen toegevoegde waarde aan het internet. Probeer je bezoekers iets te geven waarvoor zij speciaal naar jouw website gekomen zijn. Of je nu producten verkoopt, foto’s laat zien of informatie deelt, zorg ervoor dat jouw website uniek is en blijft.

Doe onderzoek naar je doelgroep

Wil jij een webshop maken en daarmee producten gaan verkopen aan een bepaalde doelgroep? Dan kan het heel waardevol zijn om iets meer te weten te komen van die doelgroep. Hoe gedragen ze zich op internet, waar houden ze van en waar houden ze niet van, en hoe kun je ze het beste aanspreken op jouw website? Die informatie kan allemaal bijdragen aan het beter maken van jouw website. Hoe beter je inspeelt op de behoefte van jouw doelgroep, hoe groter de kans is dat ze bij jou producten gaan kopen.

Wat het doel van je website ook is, zorg ervoor dat je met een plan te werk gaat. Als je zomaar begint te bouwen aan je website zonder goed plan er achter, is de kans groot dat je er na veel uren werk achter komt dat je toch een andere weg in moet gaan. Denk vooraf na wat je met je website wil bereiken, en wijk niet van dat plan af. Veel succes met het bouwen van jouw eigen website of webshop!