Wil je veilig internetten op openbare wifi-netwerken, dan doe je er goed aan dit te doen met een zogenaamde VPN: een Virtual Private Network. Met een VPN creëer je een digitale tunnel op het internet tussen je eigen systeem en het systeem waarmee je verbonden bent, bijvoorbeeld een bedrijfsnetwerk.

Voor buitenstaanders ben je onzichtbaar en is de data die je verstuurt en ontvangt compleet onleesbaar. Een VPN is daarom een absolute must om veilig én privé te blijven surfen. Meer weten over VPNs? Bekijk dan onze pagina verbinding beveiligen met een VPN.

Weten wat de beste (gratis) VPN is? Bekijk dan hieronder onze top 5 beste VPNs.

5. Cyberghost: beste gratis VPN

Op nummer vijf in onze top 5 van beste VPNs vinden we de enige gratis VPN-service: Cyberghost. Cyberghost is één van de weinige goede gratis VPNs zonder datalimiet. Dit betekent dat je onbeperkt gebruik kunt maken van een veilige en snelle VPN.

In ruil hiervoor wordt ieder anderhalf uur een reclame getoond en moet je iedere drie uur opnieuw verbinden met de VPN. Wij vinden dit een kleine opoffering voor een sterke gratis dienst. Cyberghost is daarmee de terechte beste gratis VPN.

4. Private Internet Access

Laat je niet foppen door de weinig inspirerende naam, Private Internet Access is een degelijke VPN die bovendien veel toelaat. De verbinding is stabiel en het programma is gebruiksvriendelijk. Bovendien laat de VPN van Private Internet Access gebruik maken van torrents.

Private Internet Access is verder één van de goedkoopste betaalde VPN diensten op de markt. Dit maakt het dat de dienst volgens ons één van de beste VPNs van 2018 heeft.

3. NordVPN

NordVPN weet met name te scoren op het gebied van privacy. Dat klinkt gek wanneer we het hebben over VPNs, gezien iedere VPN juist privacy aanbiedt, maar ook hierin zijn nog gradaties. Zo zijn veel VPNs gevestigd in de Verenigde Staten, waar net iets meer risico bestaat dat lokale overheden via dwangbevelen informatie opeisen, hoewel de kans hierop miniem is.

NordVPN is gevestigd in Panama en zegt bovendien geen logs bij te houden, wat overhandigen van informatie per definitie onmogelijk maakt. Nadeel is dat de snelheid zo nu en dan ten wensen overlaat bij NordVPN. Desalniettemin weet NordVPN het tot onze top 3 van beste VPNs van 2018 te schoppen.

2. ExpressVPN

Op het gebied van absolute privacy doet ExpressVPN het nog net wat beter dan NordVPN. ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en valt hierdoor buiten zowel de Amerikaanse als Europese wetgeving. Bovendien houdt de VPN geen logs bij, wat het mogelijk maakt om in een zeer hoge mate van privacy te surfen.

Niet voor niets profileert ExpressVPN zich dan ook als een VPN service waarmee optimaal gebruik gemaakt kan worden van diensten als Popcorn Time en torrent-downloading Get More Info. Tegelijkertijd geeft deze openlijke bekentenis ExpressVPN ook een ietwat bedenkelijke reputatie.

Met een prijs iets boven het gemiddelde is ExpressVPN vrij duur. Hiertegenover staat een uitstekende service. Een terechte tweede plaats en bijna de beste VPN van 2018.

1. IPVanish

De absolute nummer 1 is voor ons IPVanish, dankzij snelheid, privacy, gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden. IPVanish beschikt over de hele wereld over servers, waardoor zelfs op de meest afgelegen plekken met een snelle verbinding een VPN gebruikt kan worden.

De privacy van IPVanish is goed, doordat de service geen logs bijhoudt. Nadeel is dat de service gevestigd is in de Verenigde Staten, waardoor er in theorie invloed van de overheid kan zijn op de privacy.

Naast de snelheid, is IPVanish erg gebruiksvriendelijk. Erg handig is bovendien de zogenaamde kill switch die aangeschakeld kan worden. Hierbij sluit het programma direct de verbinding af zodra er geen verbinding is met de VPN-server.

Zo weet je zeker dat je nooit met een onbeveiligde verbinding op het internet zet. Hoewel prijzig, is IPVanish de kosten wat ons betreft waard.

IPVanish is de beste VPN van 2018.

 

1 REACTIE

  1. Jullie brengen me weer aan het twijfelen! Ik had net (bijna) besloten voor Nord te gaan en dan lees ik jullie verhaalt over IPVanish (ik twijfelde nog een beetje tussen Nord, IPVanish en ook VyprVPn). VyprVPN staat niet in jullie overzicht maar die zag ik hier: https://www.vpngids.nl/reviews/beste-vpn/
    Aangezien die daar op de laatste plek staat valt die nu af maar nu twijfel ik dus weer tussen IPvanish en Nord. Bij die andere website wint Nord, maar na jullie verhaal ga ik misschien toch voor IPVanish! Bedankt in elk geval, vind het een mooi overzichtelijk artikel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER