Heb je een eigen bedrijf, dan wil je er uiteraard voor zorgen dat je jouw apparatuur en data beschermt tegen inbraken en diefstal. Zeker wanneer je in de IT sector werkzaam bent is het belangrijk om een pand goed te laten beveiligen zodat je de kans op verlies van dure en gevoelige gegevens minimaliseert.

Hoe kun je jouw bedrijf veilig houden? Wij zochten het voor je uit.

Professionele beveiligers

Wil je de kans op inbraak zo klein mogelijk maken dan kun je overwegen om een particulier beveiligingsbedrijf jouw terrein en pand te laten beveiligen. Hiermee is er altijd iemand aanwezig die een oogje in het zeil houdt en indien nodig alarm slaat en kwaadwillenden kan overmannen.

Het voordeel van particuliere beveiligers is dat je direct in kunt grijpen bij dreiging van een inbraak en zo de kans op verlies van gegevens extreem verkleint.

Het nadeel is dat professionele beveiligers erg duur zijn, zeker wanneer je wilt dat jouw bedrijf altijd beveiligd wordt. Dit kan een flinke kostenpost zijn die voor veel ondernemingen te hoog zal blijken.

Gelukkig zijn er goedkopere opties.

Installeer PTZ camera’s

De meest kostenefficiënte manier om een pand goed te beveiligen is met met de installatie van een PTZ camera, ook wel bekend als IP camera. PTZ camera’s zijn op afstand bestuurbare beveiligingscamera’s die zowel een overzichtsbeeld leveren van grote terreinen en panden, maar ook ver kunnen inzoomen voor een gedetailleerder beeld.

Niet schrik je potentiële inbrekers af met dit type camera, je kunt live meekijken wat er zich precies op jouw terrein afspeelt en direct ingrijpen als dit nodig is. PTZ camera’s komen er in vele soorten en maten en kunnen worden afgestemd op praktisch iedere omgeving. Of de camera nu binnen of buiten hangt, extreme temperaturen moet kunnen weerstaan, of binnen een bepaald budget moet vallen, er is vrijwel altijd een geschikt PTZ camera voor jouw situatie vinden.

Zeker in combinatie met een beveiliger vormen PTZ camera’s de optimale beveiliging voor iedere onderneming.

Alarmsysteem

Binnen een volledig beveiligingssysteem hoort ook een alarm dat direct autoriteiten waarschuwt wanneer er sprake is van een inbraak. Er zijn vele systemen op de markt, gericht op uiteenlopende bedrijven. Tegenwoordig kun je er zelfs voor kiezen om een alarmsysteem te leasen, zodat je een vast bedrag per maand kwijt bent aan de beveiliging van jouw zaak.

Let er altijd op dat je een alarmsysteem afneemt bij een gecertificeerde onderneming.

Met deze drie maatregelen bescherm je jouw bedrijf tegen alle soorten inbraken en voorkom je verlies van waardevolle inboedel en gegevens.