Wanneer je verantwoordelijk bent voor het managen van een team of bedrijf komt er veel op je af.

Er zijn vele zaken waar je bedreven in dient te zijn, of het nu gaat om het communiceren met cliënten, het aansturen van een team met gedegen people management, of het instant houden van een werkend business model.

Als manager bekleed je een veelzijdige functie.

Het behouden van kwaliteit

Hoe kun je ervoor zorgen dat in het managementsysteem van jouw bedrijf de kwaliteit bewaard wordt, en je verzekerd bent van een optimaal functioneren?

Het antwoord op deze vraag is eenduidig en simpel; laat je certificeren.

Wat houdt certificeren precies in?

Er zijn verschillende instanties die bedrijven en managers opleiden en voorzien in training van kwaliteitsmanagement. Wanneer jouw bedrijf zo’n training met succes heeft doorlopen wordt je voorzien van een internationaal geaccrediteerd ISO 9001 certificaat.

Een dergelijk certificaat heeft vele voordelen.

Straal expertise en gezag uit

Ten eerste kun je aan klanten en cliënten aantonen dat je beschikt over een hoogwaardige set van kwaliteiten dankzij de internationaal geaccepteerde norm.

Dit straalt uiteraard een zekere mate van expertise uit, waardoor eventuele klanten eerder voor jouw bedrijf zullen kiezen. In de aanwinst van nieuwe prospects kan het beschikken over een certificaat daarom een cruciale factor zijn.

iso 9001
Functioneer optimaal als organisatie.

Functioneer optimaal

Het grootste voordeel ligt echter bij het functioneren van je bedrijf.

Het behalen van een ISO 9001 certificaat is immers geen simpele taak. Je zal door middel van intensieve trainingen zeer uitgebreid leren hoe je als manager en organisatie als geheel de kwaliteit kunt bewaren in de bedrijfsprocessen.

Een organisatie die handelt naar deze normen is daarom vele malen productiever, efficiënter en effectiever.

Dit resulteert in het vergaren van meer cliënten, het beter kunnen beheren van je huidige klantenbestand, en daardoor ook indirect tot het vergroten van je omzet.

Het behalen van een ISO 9001 certificaat is daarom zonder twijfel één van de belangrijkste stappen om te zetten in het naar het volgende niveau brengen van jouw bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER