Heb je net die enorm belangrijke mail opgesteld, valt je internet ineens weg. Niets is zo frustrerend op kantoor als een trage of slechte internet verbinding.

Aangezien dit voor ons geen onbekend terrein is geven we je een paar praktische adviezen. Met deze tips los je snel een trage verbinding op.

1. Stap over op glasvezel

Inmiddels zijn al meer dan twee miljoen mensen in Nederland overgestapt naar glasvezel, en ook veel bedrijven hebben de stap al gemaakt. Glasvezel is vele malen sneller dan de huidige kabel en is dan ook de toekomst.

Als glasvezel in jouw regio ook beschikbaar is, is het een absolute aanrader om zo snel mogelijk over te stappen. Met een eigen lijn houd je namelijk vrijwel altijd een zeer stabiele snelheid en kun je razendsnel bestanden uploaden en verzenden.

Wees de concurrentie daarom een stap voor in snelheid en stap over naar glasvezel.

2. Maak gebruik WiFi repeaters

Wanneer je in je bedrijf veel gebruik maakt van WiFi en het signaal op sommige delen van het pand niet optimaal is kan een WiFi repeater oplossing beiden.

Wij raden je eigenlijk altijd aan om een WiFi repeater te gebruiken. We zullen hier kort de voordelen benoemen.

  • Verdrievoudig je bereik.
    Een WiFi repeater vangt het huidige signaal op, versterkt deze en zend het vervolgens door. Op deze wijze kun je het bereik van je WiFi tot wel drie keer vergroten. Zeker wanneer je een groot oppervlak zoals een magazijn hebt is dit een erg handige oplossing aangezien je zo overal op de werkvloer bereik hebt.
  • Zeer snel te installeren.
    WiFi repeaters plug je gewoon in het stopcontact. Je hoeft dus geen technisch wonder te zijn om er gebruik van te hoeven maken. Dit is natuurlijk erg prettig voor managers die houden van een doelgerichte aanpak en geen zin hebben in het verspillen van tijd.
  • WiFi repeaters zijn goedkoop.
    Wellicht wel het grootste voordeel, je hoeft er geen grote bedragen voor neer te leggen. Een goede WiFi repeater koop je al voor zo’n kleine 30 euro. Geen grote investering dus, prettig voor de balans.

Een optie om zeker te overwegen wanneer je op veel plekken op kantoor een slecht bereik hebt. Kijk op https://www.wifirepeater.nl/ voor een ruime collectie.

3. Stap over naar een betere provider

Mochten de bovenstaande tips niet baten, dan is het wellicht tijd om over te stappen naar een andere provider.

In sommige regio’s van Nederland kan het een groot verschil maken bij welke provider je bent aangesloten. Laat je altijd even goed informeren door iemand met technische kennis, mocht je hier niet veel verstand van hebben. Providers steken vaak veel geld in marketing, dus laat je niet om de tuin leiden.

Het overstappen naar een andere provider is wel een laatste redmiddel, in de meeste gevallen kun je je in Nederland prima redden met de eerder genoemde WiFi repeater.

Heb je dus last van een slechte of trage internet verbinding? Denk in het belang van het bedrijf en maak een kleine investering this website. Dit zal je zeker op de lange termijn een hoop frustratie schelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER