Wanneer wholesale jerseys China je cheap jerseys als cheap jerseys ondernemer lange Cubs tijd Of gewend bent geweest om alles zelf te doen, is het een grote stap om op een gegeven moment ook zaken uit handen te geven. Ineens doet iemand anders het werk dat jij altijd op een specifieke manier hebt gedaan. Ondanks dat je zelf misschien ideeën hebt hoe het beter gedaan kan worden, is het belangrijk om zaken ook los te laten en de werknemer of ingehuurde persoon het vertrouwen te geven.

“Ik kan het zelf beter”

Het kan zijn dat je bepaalde activiteiten uit handen wilt geven, maar vindt dat je het zelf beter kan dan iemand die je inhuurt of in dienst neemt. Dit kan kloppen, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet beter is om het uit handen te geven. In de tijd die je nu voor jezelf hebt vrijgemaakt kan je je namelijk gaan richten op zaken die je uiteindelijk meer opleveren. Met name klusjes die vooral veel tijd in beslag nemen, maar niet direct veel opleveren kunnen het beste uit handen gegeven worden, ook wanneer de gene die je inhuurt trager werkt dan jij zou doen.

Bekijk het zo: het werk dat je eerst zelf deed leverde je € 20 per uur op. In plaats van het zelf te doen, laat je het nu een student doen voor € 12 per uur. Je houdt € 8 per uur over in plaats van de € 20 van eerst. Echter, door de tijd die je nu vrij hebt gekregen voor jezelf kun je andere werkzaamheden verrichten die je nog eens € 30 per uur opleveren. Netto verdien je dus ineens € 38 per uur in plaats van de € 20 per uur toen je al het werk zelf deed.

Geef je werknemer vertrouwen en de tijd

Een werknemer die werk gaat verrichten dat hij of zij nog niet eerder heeft verricht, mist nog de routine en vastigheden die jij zelf wel al had. Het is daarom vanzelfsprekend dat het werk nog niet zo goed en snel werd verrichten als toen jij het deed. Het is van groot belang dat je de werknemer de tijd en het vertrouwen gunt om zelf met vallen en opstaan het werk te leren verrichten. Een werknemer met vertrouwen leert sneller en beter. Met vertrouwen komt de werknemer sneller op het niveau van jezelf dan wanneer vertrouwen ontbreekt. Lees hier ook over op de pagina een tevreden team is een sterk team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER