Eerder deze week schreven we een artikel over de ontwikkeling van kassasoftware in de horeca en waar je als ondernemer op moet letten bij de aanschaf hiervan. We zien dat horecabedrijven op steeds meer vlakken moderniseren, niet alleen in de wijze waarop de kassa gebruikt wordt, maar ook wanneer het op boekhouding aankomt.

In dit artikel bespreek ik hoe je als horecaondernemer ook je boekhouding vrijwel volledig kunt automatiseren en jezelf uren aan werk bespaart.

Modern boekhouden

Niemand is gek van boekhouden. Zeker wanneer je in de horeca werkt ben je vaak de hele dag in de weer en doe je je papierwerk vaak in de avonduurtjes.

Dat moet in 2018 makkelijker kunnen, zou je denken.

En dat kan. Zo zijn er steeds meer speciale boekhouders voor horecaondernemers. Deze boekhouders zijn bekend met de aspecten die komen kijken bij het runnen van een horecazaak en zullen jou al het vervelende papierwerk uit handen nemen.

Zo kun jij je volledig focussen op het runnen van je zaak.

Voordelen

Uiteraard heeft het uitbesteden van je boekhouding een aantal voordelen, met als belangrijkste dat je iedere maand veel tijd bespaart.

Echter zijn er meer voordelen dan slechts tijdbesparing.

Eenvoudige implementatie

Wanneer je in de horeca werkt heb je te maken met veel bonnetjes. Dit wordt al snel erg onoverzichtelijk en een hels karwei om alles netjes te ordenen.

Wanneer je weet hoe je een smartphone moet bedienen hoef je je echter geen zorgen meer te maken.

Zo kun je nu namelijk met de app van IBEO al jouw bonnetjes meteen fotograferen, waarna ze direct worden doorgestuurd naar je boekhouder. Nog geen seconde werk, en geen zorgen meer over het kwijtraken van bonnetjes.

Bovendien kun je je personeel zeer snel leren om deze taak te verrichten.

Volledig inzicht in je cijfers

Bijkomend voordeel van IBEO is dat zij ook over veel kennis beschikken over horeca en de typische administratieproblemen van de ondernemer kennen.

Op ieder gewenst moment kun je zo precies zien hoe je onderneming heeft gepresteerd, zonder daarbij in de papieren in te hoeven duiken. Dit geeft jou meer inzicht in de prestaties van je bedrijf en geeft je de kennis om de juiste beslissingen te maken en tijdig te kunnen bijsturen om groei te realiseren.

Wil je jouw horecazaak naar het volgende niveau brengen, start dan vandaag nog met het uitbesteden van je boekhouding.