Heb je eigen vermogen dat niet binnen afzienbare tijd uitgegeven gaat worden, dan is het verstandig om dit te investeren. Door te investeren in strategische zaken kan een rendement behaald worden dat de risico’s waard is. Met de huidige lage spaarrentes is investeren en beleggen een must om rendement te behalen op eigen vermogen.

Investeren in onder meer beleggingsfondsen, ondernemingen, goud, aandelen en vastgoed gebeurt veel, maar investeren in grond wordt nog vaak over het hoofd gezien.

Dat is zonde, want juist de grondprijzen stijgen jaarlijks vrij stabiel. Door te investeren in strategische stukken grond kan soms een enorm rendement behaald worden.

Managing-IT.nl bespreekt de mogelijkheden van investeren in grond.

Waarom investeren in grond?

Investeren in grond voelt voor buitenstaanders vaak niet aan als één van de meest logische keuzes. Bij investering in aandelen, vastgoed of onderneming kan soms sneller resultaat gezien worden.

Toch geldt dit ook voor grond. Zeker in economisch goed tijden neemt ook de nieuwbouw een vlucht.

Door strategische stukken grond op te kopen kan dit vroeg of laat voor een hogere prijs worden doorverkocht aan een projectontwikkelaar of andere partij.

Met name in de Randstad is de vraag naar bouwgrond steeds groter, maar ook in de rest van Nederland blijft deze vraag hoog.

Door het juiste stuk land te kiezen kan hier op verdiend worden. Wordt het stuk grond niet snel verkocht, dan kan het alsnog een veilige investering vormen.

Landbouwgrond

Vaak wordt er gekozen voor een investering in landbouwgrond, met het oog op een mogelijke wijziging in het bestemmingsplan in de toekomst. Wanneer landbouwgrond een nieuwe bestemming krijgt, bijvoorbeeld nieuwbouw of de bouw van een kantoorpand, stijgt de waarde van deze grond.

Dit verschil in waarde is de winst die je maakt op je investering.

Voor wie is dit?

Investeerders in grond investeren vaak ook in vastgoed. Een investering in grond is in principe een investering die geldt voor de middellange tot lange termijn. Daarbij is er een investering vereist van tenminste € 30.000, natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van het land, de locatie en het type grond.

Verschillende organisaties zijn gespecialiseerd in investeringen in grond. Een voorbeeld hiervan is Milanium.

Het voordeel van een samenwerking met een partij als Milanium is dat zij veel onderzoek doen naar strategische, kansrijke stukken grond. Zij vinden de stukken grond waarvan de kans groot is dat het veel waard gaat worden in de toekomst.

Door de expertise van een dergelijke partij te gebruiken, loop je met de investering minder risico dan het geval is wanneer je op eigen houtje de investering uitvoert.

Meer weten?

Wil je meer weten over investeren in grond en overweeg je de stap te zetten, neem dan contact op met Milanium. Milanium helpt je verder met het maken van de juiste keuze en kan onduidelijkheden verhelderen.