Wanneer je je optimaal wilt functioneren en je productiviteit wilt verhogen is een goede werkplek van essentieel belang. Hier moet je immers al je werk verrichten en dit dient te gebeuren in de beste omstandigheden.

Vandaag kijk ik naar de eisen waaraan een goede werkplek dient te voldoen.

1. Het ideale bureau

Een goed bureau is van essentieel belang voor hoge mate van productiviteit. Zorg er altijd voor dat een bureau verstelbaar is, zodat je de ideale hoogte gemakkelijk kunt vinden.

Zelf ben ik een groot liefhebber van het zogeheten zit-sta-bureau. Hierbij kun je een normaal bureau binnen enkele seconden omtoveren in een bureau waarachter je kunt staan.

Vanuit ergonomisch oogpunt is dit erg goed voor je houding, maar ook zul je merken dat je meer energie krijgt wanneer je gedurende je de dag af en toe wisselt van positie.

Perfect om die after lunch dip tegen te gaan.

2. De perfecte bureaustoel

Uiteraard kun je niet de hele dag achter je bureau staan en moet je het grootste gedeelte van de dag achter je bureau zitten. Hierom is het van groot belang dat je een stoel aanschaft die ergonomisch is en aansluit op jouw lichaam.

Ga je een bureaustoel kopen, let er dan ook hierbij op of de stoel verstelbaar is tot op de hoogte van jouw bureau. Zeker wanneer je geen verstelbaar bureau hebt kan het bijzonder frustrerend zijn wanneer je niet op de door jouw gewenste hoogte kunt werken.

Wanneer je productief wilt zijn is het namelijk de key om op geen enkele wijze te worden afgeleid door je omgeving, of dit nu een irritant geluid betreft, of een te lage bureaustoel.

Tip: Krijg je vaak klanten of personeel over de vloer, zorg dan ook voor goede vergaderstoelen die je gemakkelijk voor jouw bureau kunt schuiven. Ga je vergaderstoelen bestellen, zorg er dan uiteraard wel voor dat deze matchen met jouw eigen stoel.

3. Wees onbereikbaar

Zoals ik al aangaf bij punt 2 is het belangrijk dat je je niet laat afleiden door zaken die je irriteren. Wil je echt productief zijn, dan moet je ervoor zorgen dat je je ook niet laat afleiden.

Wees als het ware onbereikbaar, zodat je geen belletjes of mailtjes krijgt die je uit je workflow halen. Zorg dus voor een werkplek waar je ongestoord kunt werken en je geheel in de zone kunt komen.

Wil jij dus het maximale uit jezelf halen en zoveel mogelijk werk verzetten als mogelijk? Met deze drie tips creëer jij binnen no-time de ultieme werkplek.