Je kent het het gezegde wel: ‘kleding maakt de man’. Natuurlijk geldt dat in deze context exact hetzelfde voor vrouwen. Zeker wanneer dit op zakelijk en werk niveau is dan is hier helemaal geen onderscheidt in en is het juist voor elk geslacht een belangrijk punt van aandacht.

Want zorgt de juiste kleding, de juiste outfit voor meer zakelijk succes? Jazeker. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat iemand die goed verzorgd voor de dag komt serieuzer wordt genomen dan iemand die niets om zijn of haar uiterlijk geeft. Representatief op je werk verschijnen is daarom essentieel.

Representatief voor succes!

Toch zijn er nog ontzettend veel bedrijven die hier erg in achter lopen. Niet in het feit dat nette en zakelijk kleding belangrijk is en dat het personeel hier aan moet voldoen. Maar wel aan het feit dat mode en fashion continue verandert en ook de etiketten die daarmee gepaard gaan.

Waar het vroeger nog belangrijk was dat je een compleet pak op je werk droeg in bepaalde functies, is dat vandaag de dag achterhaald. Dit wordt in veel gevallen zelfs ouderwets gezien en laat je als bedrijf zien dat je niet met je tijd meegaat.

Succesvol kleden voor ondernemers.

Wanneer een ondernemer en laten we in dit voorbeeld een eigenaar van een online marketing bureau nemen. Wanneer deze bij een nieuwe klant langs gaat dan is de eerste indruk en de kennismaking van groot belang.

Het is daarom essentieel om je netjes te kleden en een nette, zakelijke en succesvolle kledingstijl te hebben. Hiermee laat je de potentiële klant zien dat je verstand van zaken hebt, en dat je weet hoe je geld moet verdienen en dit dus ook voor je potentiële klant kunt doen.

Door juist je personeel trendy eigentijds en toch zakelijk te kleden laat je juist wel zien dat je met de tijd mee gaat en hier ook bewust van bent.

Net als het effect van een nette zakelijke auto waardoor zakenpartners je serieuzer nemen dan wanneer je met een oude rammelbak komt aan rijden is dat ook zo bij kleding.

Personal styling voor bedrijven en personeel.

Net zoals er bij auto’s de zakelijke lease is. Waar een leasemaatschappij helpt en een bedrijf ontzorgt. Is er ook voor kleding binnen bedrijven een oplossing. Hoewel bij de meeste bedrijven het personeel zichzelf mag kleden, is er bij veel bedrijven bedrijfskleding of zijn er voorschriften en is er een kleding budget per werknemer ingesteld om hieraan te voldoen.

Nu wil je natuurlijk als bedrijf ook trendy zijn, en zakelijk tegelijk. Een maatpak van een bekend merk als hugo boss of suitsupply volstaat tegenwoordig niet meer. Zakelijk en trendy gaat veel verder dan dat en hoeft tegenwoordig niet eens meer in een pak te zijn.

Daarom kun je als bedrijf tegenwoordig gebruik maken van personal shoppers. Deze diensten die beter bekend staan als kledingboxen. Zijn in feite online personal shoppers die mensen helpen met het samenstellen van nieuwe outfits op basis van hun stijl en wensen.

Sommige van deze kledingbox diensten doen dit ook voor bedrijven. Zo is het Amsterdamse House of Einstein niet alleen een kledingbox voor mannen.

Maar komt het ook bij bedrijven om werknemers te voorzien van nieuwe outfits die helemaal bij het bedrijf passen en zo wordt dus het personeel gestyled volgens de wensen van het bedrijf en volgens de laatste trends.

Ook het Hilversumse Scottybons de kledingboxen voor vrouwen, komt bij bedrijven over de vloer om het personeel te stylen. Hiermee kun je je als bedrijf niet alleen onderscheiden van anderen. Maar ook een hoop tijd en geld besparen en ervoor zorgen dat iedereen er binnen het bedrijf goed trendy en zakelijk gekleed gaat.

Waarom is nette kleding belangrijk voor zakelijk succes?

Iemand die aandacht aan zijn uiterlijk en outfit besteed wordt veel serieuzer genomen. Je ziet er opgeruimd en netjes uit. Dit heeft een psychologisch effect bij mensen. Ze gaan er daardoor eerder vanuit dat je in je werk ook netjes en verzorgd bent.

Iemand die als een sloddervos op z’n werk komt kan natuurlijk evengoed een hele goede programmeur zijn maar dit wordt niet meteen aangenomen bij een kennismaking of zakelijk gesprek.

De eerste indruk is erg belangrijk. Hoewel het in veel gevallen nog steeds weinig zegt over de kwaliteit van je werk is het effect zeer zeker de moeite waard. People management is key hierin. Iemand die in een mooie auto voorruit wordt ook serieuzer genomen.

Er wordt vanuit gegaan dat je goed bent in je werk want hoe kan het anders zijn, dat je in zo’n auto rijdt. Terwijl je de auto ook kan lenen of huren toch?

Dit geldt ook voor je persoonlijke verzorging. en de kleding die je draagt. Veel mensen vinden uiterlijk erg belangrijk maar weten niet zo goed hoe ze zichzelf kunnen stylen. Kijk daarom eens op de eerder genoemde website.

Daar vind je verschillende kledingbox aanbieders die je hier graag met hun professionele online stylisten bij helpen.