Of je nu een bedrijf hebt dat met name digitaal werkt of fysiek handelt: digitalisering is voor ieder bedrijf essentieel. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gebruik van clouddiensten. De cloud kan gezien worden als een digitale opslagruimte die vanaf iedere plek op de wereld bereikt kan worden.

Dit geeft niet alleen gemak, maar ook veiligheid. Sla je bijvoorbeeld administratie of financiën op in de cloud, dan loop je niet het risico deze documenten te verliezen wanneer een computer of server crasht.

Een voortrekker voor clouddiensten is Dropbox, dat met Dropbox Business een zakelijke oplossing biedt voor ondernemingen.

Dropbox Business gebruiken voor de onderneming

De Overheid en Belastingdienst hanteren strenge eisen wanneer het gaat om financiën en administratie. Zo bestaat er een bewaarplicht van zeven jaar voor alle administratie. Dit kan met printjes in mappen, maar nog veel makkelijker is het om deze administratie digitaal op te slaan.

Met een cloud kunnen werknemers en boekhouders de gegevens op een veilige manier over ter wereld bekijken en aanpassen. Er bestaat geen risico op verlies van de gegeven.

Met Dropbox Business Pro kunnen bovendien gebruikerslagen worden ingesteld. Zo kunnen specifieke personen beperkte rechten worden gegeven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld wel urenregistratie bekijken en aanpassen, maar niet de financiën van de onderneming inzien.

Ruimte

Een groot voordeel aan een clouddienst als Dropbox is bovendien de grote ruimte die je tot je beschikking krijgt. Hoeveel geheugendragers als een externe harde schijf een grote hoeveelheid data kunnen opslaan, kun je dit met een clouddienst als Dropbox nog een stuk eenvoudiger uitbreiden.

Koppeling andere diensten

Dropbox Business kan bovendien gekoppeld worden aan diverse api’s van andere diensten, waaronder die van Microsoft, Adobe en Slack.

Dropbox is ideaal voor bedrijven die volgens het principe van het nieuwe werken opereren.

Dit bevordert de efficiëntie van het bijhouden van administratie en vergroot hiermee de productiviteit van individuele werknemers en de onderneming als geheel.

Vlotte samenwerking

Zodra een bestand in de cloud van Dropbox wordt aangepast, kunnen andere gebruikers deze wijzigingen bekijken. Dropbox is dan ook speciaal gemaakt voor een efficiënte samenwerking tussen werknemers, teams en zelfs gehele ondernemingen.

Ook onderweg kunnen bestanden benaderd worden, wat Dropbox ideaal maakt voor bedrijven die volgens het principe van het nieuwe werken opereren.

Pakketten Dropbox Business

Dropbox Business heeft twee verschillende pakketten: Dropbox Business Standard en Dropbox Business Advanced. Beide pakketten bieden het voordeel van wereldwijde toegang, beveiliging, eenvoudige samenwerking en de mogelijkheid om geavanceerde tools te gebruiken.

Bij Dropbox Business Advanced is er ongelimiteerde opslag.

Bij Dropbox Business Standard heeft de onderneming toegang tot 2 TB aan opslag. Bij Dropbox Business Advanced is er ongelimiteerde opslag. Bovendien kunnen bij het Advanced-pakket gebruikersniveaus worden aangebracht en zijn er meer geavanceerde functionaliteiten voor controle, integratie en beheer.

Het Dropbox Business Standard-pakket kost € 120,00 per jaar, het Advanced-pakket € 180,00. Bij de Nederlandse Dropbox preferred reseller Moreval kan echter gebruik gemaakt worden van een korting. Bij beide pakketten zijn de eerste twee maanden gratis. Dit betekent dat het Standard-pakket slechts € 99,00 kost en het Advanced-pakket slechts € 149,00.