Ondernemers vergeten door de drukte op het werk vaak hun werkuren bij te houden. Toch is dit een belangrijk onderdeel van het ondernemen, elke bezigheid dien je als ondernemer bij te houden. Op deze manier is het gemakkelijk om verantwoording over de gemaakte uren af te leggen aan de opdrachtgevers. Daarnaast kan je als zzp’er in aanmerking komen voor zelfstandigenaftrek.

Hoe gaat urenregistratie in zijn werk? Wat is het voordeel van urenregistratie voor mij als zzp’er? De antwoorden vind je in dit artikel. Daarnaast leg ik uit hoe je dankzij tijdregistratie software makkelijker je uren kunt verantwoorden.

Urenregistratie, wat is dat?

Urenregistratie is het bijhouden van de gemaakte uren tijdens het werk. Doordat je je werkuren bijhoudt, is het overzichtelijk waaraan de uren worden besteed.

Wat is het belang en voordeel van urenregistratie?

ZZP’ers werken voor zichzelf of voor een opdrachtgever. Het is de verantwoordelijkheid van de ondernemer zelf om de uren bij te houden. Door de gewerkte uren te registreren is het eenvoudiger om een verantwoording af te leggen naar een opdrachtgever.

In totaal kan er op deze manier in totaal 9043 euro van de winst worden afgetrokken.

Daarnaast kan urenregistratie een financieel voordeel opleveren. Een zelfstandige ondernemer kan in aanmerking komen voor starters- en zelfstandigenaftrek. De hoogte van de zelfstandigenaftrek was in 2017 maar liefst 7280 euro. Eventueel kan daar nog een bedrag van 2123 euro aan startersaftrek bovenop komen.

In totaal kan er op deze manier in totaal 9043 euro van de winst worden afgetrokken. Op deze manier kun je als zzp’er makkelijk besparen op de belasting. Urenregistratie levert je een hoop voordelen op.

Hoe kan software helpen bij urenregistratie?

Om je uren te registreren heb je in feite niet zoveel nodig. De meest simpele manier om dit te doen is via Excel. Op internet zijn gratis Excel voorbeelden te downloaden waardoor je je uren kunt bijhouden in Excel. Het voordeel hiervan is dat die voor iedereen toegankelijk en gratis is.

Maar wanneer je als ondernemer meerdere opdrachtgevers hebt, kan het zijn dat de urenregistratie in Excel niet meer voldoet. Gelukkig is dit probleem te verhelpen door over te stappen op urenregistratie software, ook wel tijdregistratie software.

Voor slechts enkele euro’s per maand heb je al een urenregistratie systeem. Dankzij de online functie van deze software kun je altijd en overal je uren bijhouden. Op deze manier wordt tijdsregistratie en urenverantwoording een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.

Winstoptimalisatie dankzij urenregistratie software

Het investeren van enkele euro’s per maand om je uren te registreren via daarvoor ontworpen software betaalt zich snel terug en levert zelfs voordeel op. Dankzij de urenregistratie software heb je een gestructureerd overzicht van de gemaakte uren.

Dit kan je bij de Belastingdienst een hoop belastingvoordeel opleveren. Dus heb je als zzp’er wel iets beters te doen dan lang te besteden aan het bijhouden van de gemaakte uren? Investeer dan een klein bedrag per maand in urenregistratie software en profiteer van meer winst!