Ieder bedrijf heeft een website nodig anno 2018. De tijd dat je als fysieke winkel geen website meer nodig had is voorbij. Voor ieder bedrijf is het goed om online vindbaar te zijn want: wie googlet er nou niet regelmatig voor meer informatie over een bepaald product, een dienst of een bedrijf?

Bij het opzetten van een eigen website heb je de hulp van een hostingbedrijf nodig. Dit bedrijf beheert de servers waarop een website geplaatst kan worden.

Het hostingbedrijf zorgt ervoor dat je site altijd bereikbaar is, maar ondersteunt ook bij andere zaken. Er zijn ontzettend veel hostingbedrijven actief in Nederland, maar wat zijn nou de zaken die écht belangrijk zijn? Managing-it.nl helpt je op weg.

1. Het juiste pakket kiezen

De meeste hostingpartijen werken met verschillende pakketten, op basis van serverruimte, het aantal websites dat je kunt hosten, de snelheid en de extra diensten die inbegrepen zijn.

Voor een simpele bedrijfswebsite heb je geen enorme hoeveelheid ruimte nodig. Een simpele site met enkele afbeeldingen is namelijk niet erg belastend.

Probeer vooraf een inschatting te maken wat je nodig hebt en kies vervolgens een pakket dat hierop aansluit.

Veel hostingpartijen hebben pakketten op een goede manier opgebouwd, waarbij het vrij recht-toe-recht-aan is om te bepalen wat je nodig hebt.

2. Let goed op de samenstelling

Sommige hostingpartijen hebben samenstelling van hun hostingpakketten die op zijn zachtst gezegd creatief zijn.

Een voorbeeld is een pakket met vrijwel onbeperkte webruimte, maar vervolgens slechts een kleine hoeveel bandbreedte.

Het resultaat is dat je weliswaar veel ruimte hebt, maar hier niet het meeste uit kunt halen door de beperkte bandbreedte.

Kies voor een hostingpartij waarbij de verschillende aspecten van één pakket goed op elkaar aansluiten. Een voorbeeld hiervan is mijn.host.

3. Hosting met de juiste ondersteuning

Een hostingpartij neemt veel zorgen en werkzaamheden uit handen bij de klanten. Het hosten van een website is namelijk enigszins complex, zeker voor een leek die weinig bezig is me websites.

Kies altijd voor een partij die hosting aanbiedt met goede ondersteuning. Denk hierbij aan een klantenservice die ook in het weekend bereikbaar is, snel reageert en bovendien adequaat reageert.

Reviews en ervaringen van eerdere klanten kunnen je hierbij helpen om de juiste partij te vinden.

4. Ondersteuning van SSL

Een SSL-verbinding is een beveiliging van de verbinding tussen de gebruiker en de website. Dit is erg belangrijk en wordt ook door de zoekmachines steeds belangrijker gevonden.

Kies dan ook voor een hostingpartij die ondersteuning biedt hiervoor.

Bij steeds meer bedrijven is het mogelijk om een gratis SSL-certificaat aan te vragen bij je website.

5. Makkelijke installatie

Veel websites maken gebruik van een dienst als WordPress. WordPress is gebruiksvriendelijk en maakt het makkelijk om snel een mooie website op te zetten.

Bovendien zijn dergelijke platforms erg geschikt voor mensen die niet thuis zijn in de wereld van websiteontwikkeling en -onderhoud.

Kies voor een hostingpartij waarbij je eenvoudig diensten als WordPress kunt installeren. Zo kun je met minimale inspanning een mooie, veilige en betrouwbare site lanceren voor je eigen bedrijf.